AB için Cim Bom devrede...

Başkan Canaydın AB Dönem Başkanı Lüksemburg'un Başbakanı Junker ile buluşup Türkiye'nin AB üyeliği için destek isteyecek.

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için yoğun çaba sarfediyor. Canaydın 13 Ocak'ta AB Dönem Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker ile Lüksemburg'da bir yemek yiyecek. Bu yemekte Canaydın'ın Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Avrupa ülkelerindeki endişeler ve çekinceler hakkında Juncker'- i ikna etmeye çalışacağı öğrenildi.

Başkan Özhan Canaydın bu arada Juncker'i 15 Ocak'ta Gelsenkirchen'de Schalke 04 ile Galatasaray arasında oynanacak özel maça da davet edecek. Juncker'in bu daveti kabul etmesi halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da karşılaşmaya gelebileceği ifade ediliyor. Canaydın'ın özellikle Fransa'- daki tanınmışlığını kullanarak Juncker ile olumlu bir diyalog kurması bekleniyor.

Avrupa'da saygın bir kuruluş olan Sport&Markt'ın düzenlediği Football Marketing araştırmasının 2004 yılı sonuçlarına göre Avrupa'da en çok tanınan Türk takımı % 61.1 oranla G.Saray olmuştu. İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa'da 170 milyonu kapsayan bu araştırmaya katılanların % 10'u G.Saray'a sempati duyduğunu belirtti. Bu, 17 milyon Avrupalı'ya tekabül ediyor.

Canaydın, 17 Aralık zirvesi öncesi Avrupa'daki 32 büyük kulübün başkanına gönderdiği mektupta, Türkiye'nin AB üyeliği için destek istemişti. Canaydın, bu mektupta "Sizden ricam, kamuoyunuzu bilgilendirmek için elinizden geleni yapmanız ve futbol sahalarında yaşamış olduğumuz farklı renklerin kardeşliğinin çoğulcu bir Avrupa için önemini göstermemize yardımcı olmanızdır" demişti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları