"Ajax taraftarı ağlıyor!" Başkan Canaydın De Boer transferinin perde arkasını anlattı...

Frank De Boer'u alarak Türkiye'nin Avrupa'daki prestijini kurtardık. Benim bitirdiğim bir işte yalan olmaz. Şu anda, Ajax taraftarı bu futbolcuyu alamadıkları için ağlıyor." Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, transferde yaşanan gelişmelerin perde arkasını takımın Avusturya kampında anlattı. "Frank De Boer'u transfer ederek Türkiye'nin Avrupa'daki prestijini kurtardık. Bir günde teminatı verdik. Sunduğumuz dosya bir saat ellerinde kaldı; geri aldık ve bu transferi bitirdik. De Boer, Hagi ve Popescu'dan sonra Galatasaray'a gelen çok önemli bir yıldız. Efendi, kişilikli ve müthiş bir profesyonel. Ülkesi Hollanda'da çok seviliyor.

Ajax da kendisiyle ilgileniyordu. Hatta Hollanda basını 'Frank evine döndü' diye manşet atınca Ajax taraftarları sevinç gösterileri yaptılar. G.Saray'la anlaştığını duyunca da ağlamaya başladılar. Ben her zaman sağlamcıyımdır. Bitirmediğim bir transferi asla bitmiş gibi göstermem. Frank De Boer'a imza attırdıktan sonra olayı internet sitemizden duyurduk. Ama bazı medya kuruluşları 'Karısı istemiyor. Türkiye'ye gelmeyecek' gibi yalan haberler yazdı. Şunu herkes bilsin Benim bitirdiğim bir işte yalan olmaz.

Bizim stratejimizde spekülatif transfere yer yoktur. İhtiyacımız olan mevkiilere teknik heyetimizin talepleri doğrultusunda takviye yaparız. Transferimiz, bundan sonra da bu strateji çerçevesinde sürecek. Zaten Galatasaray'da transfer bitmez. Ben başkanım. Bu işlerle uğraşmamam gerekir. Ne yapalım, iş başa düştü. Dış transferleri ben yönetiyorum. Kanu ile ilgili daha önceden görüşmeler yapıldı ama, şimdi böyle bir girişimimiz yok. Bitmemiş bir işe bitmiş demem.

Geçen sezon Dünya Kupası için A Milli Takım'a 8 oyuncu vermiştik. Bu yüzden lig öncesi hazırlık kampında takıma gerekli yüklemeyi yapamamıştık. Futbolcuların mental yorgunluklarını giderememiştik. Bütün bunlar birinci devreyi kaybetmemize neden oldu. Tabii ki şimdi çok daha iyiyiz. İşte, herkes görüyor. Takım, müthiş hırslı, güzel çalışıyor.

De Boer ile Pierre Van Hooijdonk'un menajerliğini aynı grup yapıyor. De Boer için görüşürken 'Van Hooijdonk ile ilgilenir misiniz?' dediler. Onu, Ocak'ta da istemiştik. Teklif verdik. Dolar olan teklifi Euro'ya çevirmemizi istediler. Fiyat yükseltecek bir olayın içinde olmayı istemediğimiz için noktayı koyduk. Zaten Hakan Şükür'ü alarak görüşümüzü göstermiştik."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları