Altaylı: "Önce Lucescu gitsin..."

Galatasaray Kulübü Başkanı Mehmet Cansun ile 2. Başkanı Fatih Altaylı, Perşembe günü Sarı-Kırmızılı kulübün eski teknik direktörü Fatih Terim ile görüştü. Terim’in Tarabya Nurol Sitesi’ndeki evinde gerçekleşen ve 7 saat süren görüşmeden sonra bir açıklama yapan Fatih Altaylı, Terim’e resmi bir teklif yapmadıklarını söyledi. Fatih Terim’in basında çıkan “Galatasaray’ın transferlerini Terim yapıyor” şeklindeki haberlerden rahatsız olduğunu ifade eden Altaylı, “Karşılıklı olarak oturup bunları konuştuk. Basın yoluyla birbirimizle konuşmak istemedik. Bu görüşmede kendisine herhangi bir resmi teklifte bulunmadık” dedi.

Teknik Direktör Mircea Lucescu ile Perşembe akşamı açıklamalarıyla ilgili bir görüşme yapacaklarını tekrarlayan Altaylı, “Kendisi 1,5 yıldır Galatasaray’da görev yapıyor. Onunla görüşmeden başka birisine teklif yapmak ayıp olur. Konuşmamızın ardından sonuç olumsuz çıkarsa, o zaman Terim’e mi, başka teknik direktöre mi teklif yapacağız, bunu düşünürüz” şeklinde konuştu. 

Galatasaray İkinci Başkanı Fatih Altaylı, Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun yaptığı açıklamalar üzerine, Başkan Mehmet Cansun ile birlikte Lucescu’dan savunma niteliğinde sebep soracaklarını söyledi. Lucescu’ya, bundan önce yazılı bir bildiri göndererek mali konularda hiçbir şekilde açıklama yapmamasını ilettiklerini kaydeden Altaylı, “Kendisi bunu bilmesine rağmen, mali konularda açıklamalar yapıyor. Gerçek olmayan portreler çiziyor. Bunu hangi hakla ve neden yapıyor, konuşacağız...” dedi.

Altaylı, Lucescu’nun, yönetim kurulu kararlarından sonra kendilerine başvurduğunu ve sadece Ankaragücü maçı için verilen cezaların ertelenmesini istediğini ifade ederek, “Bizden, futbolcuların bu maçın telafisini yapabileceğini ve böylece kendilerini affettirebileceklerini belirterek, cezanın ertelenmesini istedi. Diğer kararlarımıza ise saygılı olduğunu belirtti. Ancak nedense, hemen arkasından umulmadık bir basın toplantısı düzenledi ve mali konularda açıklama yaptı. Bunun nedenlerini soracağız” şeklinde konuştu.

Ankaragücü maçı öncesinde futbolculara bir milyon dolar verdiklerini kaydeden Altaylı, “Biz futbolculara ödediğimiz tüm paraları, Lucescu’ya bildiriyoruz. 100 milyon dolar borcumuz olduğunu söylüyor. Bunun 67,5 milyonu Ali Sami Yen Stadı kullanım hakkıdır. Böyle kulaktan dolma sözleri kullanmak, haddini aşmaktır. Kendi bile bile yalan söylüyor. Futbolculara geçmiş yıllardan borcumuz yok. İleriye dönük borçlar, her kurumda olduğu gibi bizde de var” şeklinde konuştu.

Lucescu’nun, Batista’yı bizzat kendisinden istediğini vurgulayan Altaylı, bu konuda da Rumen çalıştırıcının yalan söylediğini ifade etti. Görüşmeden sonra her türlü gelişmenin yaşanabileceğini söyleyen Altaylı, “Bana göre, bu olaylardan sonra Lucescu durmamalı. Türkiye’de dünya çapında çok antrenör var” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları