Avrupa’da kupa aldılar da bizim mi haberimiz yok Sayın Gürsoy?

"Tribünlerdeki tepki baştan beri var... Geçen sene de vardı, ondan evvelki sene de vardı... Çünkü Fenerbahçe hem yapısal olarak, hem ekonomik olarak, hem de sportif başarı olarak çok gerilerden gelip önümüze geçtiği zaman, bu taraftarların sinir sistemini bozdu. Bizimkini de bozdu. Nasıl olur? 5 sene Avrupa’da fevkalade futbol oynamış, başarılar elde etmiş, tesisleşmiş, her türlü özelliği olan bir takımın, kalkıp da Fenerbahçe’nin gerisinde olması, hem seyirciyi hem de bizi etkilemiştir, bunu inkar etmenin anlamı yok."

İşte Ergun Gürsoy, taraftarların yönetime olan tepkilerini bu sözlerle özetliyor... Öncelikle Galatasaray Kulübü'nün 2. ismi olan bir kişinin bu açıklamaları yapması kabul edilemez bir durum.

Fenerbahçe bizi hangi alanda geçti Sayın Gürsoy?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı, UEFA Kupası’nı, Süper Kupa’yı mı aldı da bizim haberimiz yok?

Sportif alanda geride kalmışız... Fenerbahçe, bizi 1 sezonluk şampiyonluk farkıyla mı geride bıraktı? Ha eğer ki kadrolara bakıp da bunu söylüyor iseniz Alex, Anelka vs. gibi futbolculara kanıyorsanız, onu da size sormak lazım... Sırf futbolcu transfer etmek için alınan bir yığın işe yaramaz adamları yönetime sormak lazım... Transferleri hocanın isteği doğrultusunda yapıyoruz derseniz, 100. yılda takımı emanet ettiğiniz (Futbolculuk kariyeri en üst düzeyde -bunda herkes hemfikir-, fakat teknik direktörlük konusunda ise ilk iki denemesinde başarısız olmuş, tecrübesiz) Hagi'yi de size sormak lazım.

Stat projesi ve ekonomik durumun hesabını verecek olan yine yönetimdir... Bu konularda bile, yönetici sıfatı bulunan bir kişinin çıkıp "Biz Fenerbahçe'nin gerisindeyiz" demesi camiayı rencide edici bir durumdur.

Peki taraftarın tepkisi kime?

Daha 5 yıl öncesine kadar UEFA Kupası’nı ve Süper Kupa'yı müzesine götürmüş bir takımın taraftarı, sizce kendini, henüz Avrupa'da hiçbir başarısı olmayan bir takımla kıyaslayabilir mi? Galatasaray taraftarının Türkiye'de kendine ölçüt alacağı bir takım varsa, o da yine kendisidir.

Eğer siz böyle bir kulübün yönetimini devralıyorsanız ve hedefinize Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu koymayıp, bunun için çalışmalarda bulunmayıp, üstüne üstlük 100. yılda Türkiye'de bile şampiyon olamıyorsanız, burada bir sorun var demektir... İşte Galatasaray taraftarlarının tepkisi bunadır, Fenerbahçe'nin fazladan 1 sezonluk şampiyonluğuna değil...

Avrupa'da tekrar başarıyı yakalayabilmek için ne kadar beklemek gerekiyor? Bunun zamanı nedir? "Seneye, bir dahaki kupaya" sözlerini artık unutalım... Hem Milli Takım, hem de Galatasaray için bunun zamanı geldi de geçiyor bile...

Türk Milli Takımımız, Arnavutluk'u yenmesi durumunda, bir eleme oynayacak ve mutlu sona ulaşırsa 2006 Dünya Kupası'na katılacak... Neden bu kupayı biz kaldırmayalım?

İşte Galatasaray taraftarlarının ve Türk Milleti'nin sabırsızlığı, tepkisi bundandır...

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları