Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda geri sayım

TKBL Şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray Medical Park'ı karşı karşıya getirecek karşılaşma öncesinde iki takımın antrenörü basının karşısına geçti.



2010-2011 sezonu TKBL Şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray Medical Park arasında yapılacak olan 19. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın basın toplantısı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Fenerbahçe Başantrenörü Georgios Dikaioulakos ve oyuncusu Kübra Siyahdemir, Galatasaray Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve oyuncusu Bahar Çağlar ile basın mensupları katıldı.

İlk olarak sözü alan TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, "Bu sene on dokuzuncusu düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın heyecanını yarın Ankara'da yaşayacağız. Bu mücadelenin de kadın basketbolunu sevdirecek güzel bir karşılaşma olacağından eminim. Benim buradaki basın mensuplarından ricam; Türkiye'deki kadın basketbolunun dünya üzerindeki önemini kamuoyuna duyurmanız olacak. Bu sezon da ligimizde hem yerli hem yabancı, çok önemli basketbolcular forma giyecek. Zevki yüksek karşılaşmaların sahne olacağı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi önümüzdeki hafta başlayacak. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda elde ettiğimiz başarı ve 2012 Olimpiyat Elemeleri'nde yakalamayı umduğumuz başarılar sayesinde ligimize daha fazla ilgi çekeceğimizi düşünsem de TKBL'nin kamuoyunda yeterli değeri gördüğünü düşünmüyorum. Son olarak yarın burada oynanacak olan mücadele için iki kulübümüze de başarılar diliyorum" dedi.

Her sezonun başında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası ile kadınlar basketbolundaki heyecanın başladığını söyleyerek sözlerine başlayan TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, "Bu fırsatla gelecek hafta başlayacak TKBL ve bugün başlayan TKB2L'de yer alan tüm takımlara başarılar diliyorum. Yarın çok heyecanlı geçecek bir mücadeleye tanık olacağız. Haftalardır yeni kadroları ve önemli transferleri ile merakla beklenen Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park takımları 19. Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya gelecekler. Ankara Spor Salonu gibi çok güzel bir salonda oynanacak bu maçın çok keyifli geçeceğine eminim. Bunun yanı sıra güvenlik konusunda da bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park taraftarları ayrı tribünlerde oturacak. Rakip takımın tribününe forma ile girilmesinin yasak olduğunu hatırlatmak isterim. Bunlara ek olarak Fenerbahçe taraftarları salona Gençlik Parkı tarafındaki kapıdan giriş yaparken, Galatasaray Medical Park taraftarları da salona hipodrom kapısı tarafında alınacaklar. İki taraf arasındaki geçişler ise engellenecek. Umarım sorunsuz ve güzel bir karşılaşma olur" ifadelerini kullandı.

TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise "Yeni sezonu Galatasaray Medical Parke ve Fenerbahçe arasındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası ile açıyoruz. Bu vesileyle ligdeki tüm takımlara başarılar diliyorum. Çok kaliteli oyuncuların yer alacağı ligimiz yine büyük bir heyecana sahne olacak. Bu arada Medical Park'la sponsorluk anlaşması imzalayan Galatasaray'a da hayırlı olmasını diliyorum. Yarınki Ankara Spor Salonu'nda oynanacak olan maçımız saat 15:00'de başlayacak ve Sports TV'den naklen yayınlanacak. Basketbolseverler Sports TV'yi Digiturk, Dsmart, Teledünya ve Türksat Uydusu'ndan izleyebilirler. Bilet satışlarımız da devam ediyor. Umarım dolu tribünlerle güzel bir karşılaşma izleriz" şeklinde konuştu.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ceyhun Yıldız da yıllardan beri oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası için mücadele edeceklerinden dolayı heyecanlı olduklarını dile getirirken, "Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ardından böyle önemli bir maça çıkıyoruz. Rakibimiz Fenerbahçe'ye karşı vereceğimiz mücadeleden umarım salondaki ve TV karşısındaki seyirciler büyük zevk alırlar. Hem kendi takımımdaki hem de rakip takımdaki oyunculara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni Başantrenörü Georgios Dikaioulakos, "Öncelikle bu benim Türkiye'deki ilk basın toplantım. Beni burada sıcak bir şekilde karşılayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ne kadar önemli olduğunun ve rakibimizle aramızda önemli bir rekabet olduğunun farkındayım fakat sezonun daha başındayız. Takımların tam anlamıyla hazır olduklarını düşünmüyorum ama yarınki karşılaşmanın çok güzel geçeceğine eminim. Başarılar diliyorum" yorumunda bulundu.

Sarı-Kırmızılı takımın oyuncusu Bahar Çağlar, "Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın düzenlenmesini sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu'na çok teşekkür etmek istiyorum. Umarım 40 dakikalık mücadelenin sonunda kupayı alan taraf biz oluruz. Tüm seyircilere iyi bir maç izlettirmek istiyoruz. Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum" dedi.

Fenerbahçeli ekibin oyuncusu Kübra Siyahdemir ise tüm takımlara ve oyunculara hayırlı bir sezon dileyerek sözlerine başlarken, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve bunun karşılığını yarınki maçta almak istiyoruz. Salona gelecek herkese kaliteli bir mücadele izletmek istiyoruz. Rakibimize başarılar diliyoruz. Buradan kupayla ayrılan taraf umarım biz oluruz" şeklinde konuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları