''Dorsey yerine oyuncu bakıyoruz''

Galatasaray Basketbol Şube Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Eurocup'ta şampiyonluk yaşamak istediklerini söylerken transfer konusunda da açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Basketbol Şube Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Galatasaray Televizyonu’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle bu akşam oynanacak Eurocup Sekizli Finaller ikinci karşılaşması olan Galatasaray Odeabank – Pınar Karşıyaka maçının önemine vurgu yapan Ömer Yalçınkaya, turu geçmek istediklerini dile getirdi.

“Gün Ortası” programının konuğu olan Yalçınkaya, ”80 dakikalık Galatasaray Odeabank – Pınar Karşıyaka serisinin 40 dakikasını 3 sayı geride kapattık. Tabii ki turu geçmek için 3 sayının üzerine çıkmak gerekiyor ancak kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Aslında maçı biraz hatırlayacak olursak; iki sefer maç içinde 10-11 sayı geri düştük ama her seferinde geri geldik. Normalde maçı kazanma noktasına getirmiştik ama Chuck Davis’in smaç yapacağı pozisyonunda top kaybı yapmasıyla kaybettik. Pınar Karşıyaka’dan 3 sayıyla mağlup olup İstanbul’a geri dönmek ürkütücü bir durum değil. Biz, Galatasaray formasıyla her maçı kazanmak istiyoruz ama bazen o atışlar girmiyor. İlk yarıda da yüzdeler çok düşüktü. Kaybetmek üzücü fakat 3 sayı büyük dezavantaj değil. Yabancı takımlara karşı oynamak Galatasaray’ın ruhunda olan bir şey. Bu maç da Avrupa Kupası mücadelesi olduğundan olmazsa olmaz maçlarımızdan birisi. Her oyuncumuz bu maçın bilincinde. Avrupa’da bir kupa getirirsek kulübümüze olan borcumuzu ödemiş olacağız. Başarılı olmak durumundayız.” dedi.

Pınar Karşıyaka ile ilk maçta oynanan mücadeledeki olaylarla ilgili konuşan Ömer Yalçınkaya, “Açıkçası geçmişte yaşanan olaylar sürekli canlandırılıyor. Karşıyaka’ya gittiğimiz her maç öncesi onlarca telefon açıp önlem almaya çalışıyoruz. Maksimum seviyede önlem almak istiyoruz çünkü biz oraya maç yapmaya gidiyoruz. Hocamız Ergin Ataman’a edilen küfürleri kabul etmek mümkün değil ama ben Galatasaray seyircisinin sabırlı olmasını, tamamen takımımıza odaklanmasını istiyorum. Sakin davranmak gerekiyor. Saygı duyarsınız, duymazsınız ama Ergin Ataman, Milli takımımızın da koçudur. Yapılan çirkin tezahüratları kınıyorum. Pınar Karşıyaka’ya saygımız büyük, büyük yatırımlar yapıyorlar. Sağduyulu olunması tek temennim. Seyircimiz lütfen sahaya bir tane bile yabancı cisim atmasın. Kulübümüzün her bir lirası dahi çok önemli.” şeklinde konuştu.

''İĞNE ATSANIZ YERE DÜŞMEYECEK''

Bilet satışları hakkında da bilgi veren Yalçınkaya, “Yayına gelmeden önce kontrol ettiğimde, bu akşam 1.000 kişilik yer kaldı. Kombinelerle birlikte 9.500 – 10.000 bilet satıldı. Yani yüzde 8-9’luk bir kapasite boşluğu var. Tabiri caizse ‘iğne atsanız yer düşmeyecek’ durumda. Seyircimiz bize müthiş bir destek veriyor ve oyuncular da o destekle performanslarını daha da yukarı arttırıyor. Bu bir eleme maçı. Ciddi bir maç bekliyor bizi ve Pınar Karşıyaka güçlü bir rakip. Ligde oynanan seyircisiz maçı kaybetmiştik, dolayısıyla saygı duyacağımız bir rakibimiz var. Zaman zaman skorda iyi dönemlerde olamayabiliriz ama maç 40 dakika. Seyircilerimiz sabırlı olsun, bizi sürekli desteklesin.” diye konuştu.

''DORSEY YERİNE OYUNCU BAKIYORUZ''

Transfer süreci hakkında bilgi veren Ömer Yalçınkaya, “Teknik heyetin oyuncu seçimleri Sayın Ergin Ataman’ın seçtiği tecrübeli isimler. Chuck Davis ve Curtis Jerrells’ın takımımıza uyumu, diğer oyuncular gibi adaptasyonu kolay olan oyunculardı. Örneğin Vladimir Micov çok iyi bir aile babası ve iyi bir profesyonel. Maalesef sadece Joey Dorsey’de sorun yaşadık. Davranışları ve adaptasyon süreci bize uymadı ve yollarımızı ayırdık. Dorsey’nin yerine de başka bir oyuncu bakıyoruz. Türkiye'de 15 Nisan'a kadar transfer sürecimiz var. Eğer kulübümüz de uygun görürse kadromuza bir uzun katmak istiyoruz.” dedi.

Bu akşam oynanacak Galatasaray Odeabank – Pınar Karşıyaka maçı öncesi seremonide yer alacak serebral palsili Yusuf Okur hakkında bilgi veren Yalçınkaya,” Euroleague’e adım attıktan sonra sosyal sorumluluk projeleri altında bir takım projeler üretmeye başladık ve ilk olarak Van’da okuyan çocuklarla bunu gerçekleştirdik. İyi mesajlar veren her harekete açığız. Geçen günlerde de serebral palsili çocuklar ile ilgili bir bilgi geldi. Cansel Kirman da konuyla ilgili canla başla çalıştı. Biz de Yusuf ile bir günlük sözleşme imzaladık. Bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Amaç burada sınırlı kalmak değil, bu farkındalığı daha da ileriye götürmek istiyoruz. Ülkemizdeki Galatasaraylılar ya da başka kişiler de bize başvurabilirler. Yayın öncesinde Yusuf’un babasıyla da sohbet ettim, gözlerindeki ışık son derece mutluluk vericiydi. Bu akşam 10 bin kişinin önünde 13. sporcumuz olarak Yusuf da yer alacak. O da farkında olacaktır hadisenin. Çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

''HEDEFİMİZ EUROCUP ŞAMPİYONLUĞU''

Euroleague ve değişen organizasyon için sözlerini belirten Ömer Yalçınkaya, “Ocak ayında Euroleague’de bir toplantı yapıldı. Toplantıya ben de iştirak ettim. Türkiye’den bir tek Galatasaray Kulübü davetliydi. Tahmin ediyorum sekizli bir grup yapılacak. Keza Eurocup şampiyonu olan takım da direkt katılacak. Burada eğer biz Türkiye Ligi’ni kazansak bile maalesef 16 takım arasında yer alamayacağız. Belki eleme grubuna dahil etme durumları var. Bizim düşüncemiz şu; Euroleague’in kapılarının genişletilmesi için çabalıyoruz. Hedefimiz Eurocup şampiyonluğu ama kazanamazsak alternatif yolları da düşüneceğiz. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.” diye konuştu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları