Eurocup'a veda ettik

Galatasaray Medical Park, Eurocup Son 16 L Grubu beşinci haftasında karşılaştığı Unics Kazan'a 64-57'lik skorla kaybetti.

Eurocup Son 16 L Grubu beşinci hafta mücadelesinde Galatasaray, Rusya deplasmanında Unics Kazan'a konuk oldu. Alman temsilcisi Ulm'un Kızılyıldız deplasmanından 92-78'lik galibiyetle ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takım Eurocup'a veda etti.

Sarı-Kırmızılı ekip karşılaşmadan 64-57'lik skorla mağlup ayrıldı.

Takımımız karşılaşmaya Carlos Arroyo, Jamont Gordon, Manuchar Markoishvili, Milan Macvan ve Furkan Aldemir beşiyle çıktı. Maça  hızlı bir giriş yapan ev sahibi ekip Furkan'ın basketlerine cevap verdi ve 8-4 öne geçti. Markoishvili'nin üçlüğüyle farkı bire indirdikten sonra üst üste top kayıpları yapan takımımız Lyday'i durduramayınca skor 16-7 oldu. Hücum ribaundlarında da üstünlük kuran Kazan Eidson'ın da devreye girmesiyle farkı korudu ve birinci çeyrek Engin'in turnikesiyle 21-14 sona erdi. İkinci çeyrekte karşılıklı hücumlar kaçan şutlarla boş geçilirken ısrarla Ndong'u kullanmaya çalışan Galatasaray Medical Park farkı üç sayıya kadar düşürdü. (23-20) Mire Chatman'ın skor katkısıyla fark yediye yükselirken son hücumda Engin üçlüğü gönderdi ve soyunma odasına 32-28 ile gidildi. Lyday & Chatman ikilisi 19 sayı üretirken Engin Atsür 8 sayı kaydetti. Takımımız ribaundlarda 24-13 geride kaldı.

Markoishvili'nin üçlüğüyle üçüncü çeyreğin başında skoru 32-31 yapan takımımız Engin'e çalınan sportmenlik dışı faulün ardından geri adım atmadı. Engin'in asistinde Macvan üçlüğü gönderdi ve skora eşitlik geldi. (36-36) Marko'nın yayın gerisinden bulduğu isabetle takımımız öne geçti. (39-41) Son bölümde dört kısalı bir savunma tercih eden takımımız pota altından kolay basketler yedi ve son 10 dakikaya 47-42 ile geçildi.

Dördüncü çeyreğe Macvan'ın hücum ribaund ve basketiyle başlayan takımımız Ndong'un savunma ribaundlarına katkısı sonrası Arroyo'^nun üçlüğüyle farkı bire düşürdü. (48-47) Köşede boş şutu bulan Wilkinson farkı dörde çıkardı. Arroyo ikiye bir hücumda top kaybı yaptı ve dönen hücumda Kaimakoglou üçlüğü gönderip skoru 58-59'a getirdi. Son bölümde fark beşe kadar inse de alınan molalar sonucu değiştirmedi ve Unics Kazan maçtan 64-57 galip ayrıldı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları