Galatasaray Odebank'ın rakibi Zalgiris Kaunas

GÜNÜN MAÇI || Galatasaray Odeabank, Litvanya deplasmanında, THY Avrupa Ligi 7. hafta maçında bu akşam Zalgiris Kaunas’a karşılaşacak.

Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 7. hafta maçında bu akşam Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Organizasyona iyi bir başlangıç yapamayan ve ilk 5 maçını kaybeden sarı-kırmızılı ekip, son müsabakasında Olympiakos’u yenerek moral bulurken, Zalgiris Kaunas önünde de kazanmanın hesaplarını yapıyor.

THY Avrupa Ligi’nde 1 galibiyet ve 5 yenilgiyle son sırada bulunan Galatasaray Odeabank, kendisi gibi sadece tek maç kazanan Litvanya temsilcisini mağlup ederek çıkışa geçmek istiyor.

Zalgiris Galatasaray Odeabank mücadelesi bu akşam Zalgirio Arena’da oynanacak ve Lig TV 3'ten yayınlanacak maç TSİ 21.00’de başlayacak.

Galatasaray Odeabank son çalışmasını Litvanya'da yaptı ve kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

Zalgiris Kaunas - Galatasaray Odeabank takım istatistikleri

Atılan Sayı: 77.0 – 86.0
Ribaund: 37.5 – 29.3
Asist: 17.7 – 19.0
Top çalma: 4.8 – 6.8
Blok: 1.5 – 4.3
İki sayı yüzdesi: %52.1 – %53.8
Üç sayı yüzdesi: %30.8 – %40.1
Serbest atış yüzdesi: %81.2 – %71.4
Verimlilik puanı: 76.0 – 90.7

İstatistik liderleri (Zalgiris Kaunas – Galatasaray Odeabank):

Sayı: Brock Motum (15.0) – (14.8) Austin Daye
Ribaund: Paulius Jankunas (6.3) – (6.3) Alex Tyus
Asist: Leo Westermann (5.0) – (6.0) Sinan Güler
Top çalma: Brock Motum (1.0) – (1.7) Sinan Güler
Blok: Edgaras Ulanovas (0.5) – (2.0) Alex Tyus
Verimlilik: Paulius Jankunas (14.8) – (17.2) Austin Daye

Ataman: Telafi istiyoruz

Maç öncesi açıklama yapan Zalgiris Coachu Sarunas Jasikevicius, “Galatasaray çok yetenekli bir takım. Şu anki durumları onların gerçek gücünü yansıtmıyor. Bizim savunmamız ve agresif oyunumuz maçın kilidi olacak” diye konuştu. Galatasaray Coachu Ergin Ataman ise Fenerbahçe derbisini unuttuklarını belirterek, “Deplasmanda kazanıp iç sahada aldığımız yenilgileri telafi etmek istiyoruz” dedi.

Galatasaray Odeabanklı oyuncularda Zalgiris karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

Jon Diebler: Euroleague'de Olympiakos'a karşı ilk maçımızı kazandık. Zalgiris ise iyi bir takım. İyi oyuncu kadrosuna sahipler ama biz deplasmanda kazanmak için oynayacağız. Kısa zaman aralığında çok maça çıkacağız. Bu sıkışık fikstürden ve süreçten mutlu ayrılmak istiyoruz.

Can Korkmaz: Geçen hafta Olympiakos karşısında evimizdeki ilk galibiyetimizi almıştık. Şimdi Zalgiris deplasmanında ilk dış saha galibiyetimizi almak ve Avrupa'da galibiyet serisi yapmak istiyoruz. Fikstür yorucu ama maç trafiğine vücut alışıyor. Maça çıktığımızda her şeyi unutup maçı kazanmamız gerekiyor.

Sinan Güler: İki takım da ligde aynı durumdalar. Yoğun bir haftanın içindeyiz. Son birkaç haftadır daha iyi basketbol oynuyoruz, istediğimiz şeyleri sahaya yansıtabiliyoruz. Daha iyi iletişim kuruyoruz. İyi bir maç oynayacağız. Tek hedefimiz galibiyet. Umarım maçı kazanıp İstanbul'a döneriz. Bu sezon tüm takımlar sıkışık fikstürde oynayacak. Mühim olan mental ve fiziksel olarak hep hazır olmak. Ne galibiyete çok sevinecek ne mağlubiyete üzülecek zaman kalmıyor. Önce Kaunas'tan galibiyetle dönüp ardından ileriye bakacağız.

ZALGiRiS KAUNAS

Pangos
Westerman
Seibutis
Motum
Jankunas
Javtokas
Milaknis
Lima
Kavaliauskas
Hartenstein
Ulanovas
Valinskas

GALATASARAY ODEABANK

Smith
Preldzic
Micov
Sinan
Göksenin
Dentmon
Schilb
Daye
Thompson
Tyus
Pleiss
Diebler



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları