Gruptan nasıl çıkarız?

THY Euroleague E Grubu'ndaki Galatasaray'ın Abdi İpekçi'de dünya devi CSKA Moskova'yı devirmesinin ardından son iki hafta öncesindeki ihtimalleri sizler için derledik.

THY Euroleague E Grubu'nda turnuvanın en büyük şampiyon adayı CSKA'ya ilk mağlubiyetini tattırarak iddialı bir konuma geldi.

Gruptaki ilk 4 maçın ardından CSKA Moskova'nın 3 galibiyeti bulunurken; Olympiakos ve Galatasaray'ın 2, Anadolu Efes'in ise 1 galibiyeti bulunuyor. Kalan iki maç öncesinde gruptan çıkacak iki takım için hesaplar ise oldukça karışık. İşte ihtimaller;

1- Galatasaray'ın gruptan çıkmak için deplasmanda Olympiakos'u kesinlikle yenmek zorunda. Eğer Galatasaray, Olympiakos'u yenemezse, hem CSKA Moskova'ya, hem de Olympiakos'a karşı ikili averajda geride olduğu için elenen taraf olacak. Ama Yunan devini yenmek gruptan çıkmak için yeterli olmayabilir.

2- Galatasaray'ın 3. maçında Anadolu Efes'e mağlup olması halinde ise diğer temsilcimiz için de umut doğacak. Sarı kırmızılılar Anadolu Efes'e yenilirse, orada da ikili averajda geri düşeceği için Anadolu Efes'in son karşılaşmada CSKA'yı yenilmesini beklemek zorunda kalacak.

3- Grupta bir çok ihtimal bulunurken; 3 takımın da E grubunu 3 galibiyetle bitirme ihtimali de bunlardan biri. Anadolu Efes'in son iki maçını kazanması, Olympiakos'un CSKA'yı yenmesi, Galatasaray'ın ise Yunan devini yenmesi halinde gerçeğe dönüşecek bu ihtimalde, genel averaja bakılacak. Genel averajda ise avantaj şu an itibariyle CSKA Moskova ve Olympiakos'tan yana...
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları