Güle güle Katil!

Galatasaray Medical Park'ta ayrılıkların ardı arkası kesilmiyor. Oktay Mahmuti, Jamon Lucas Gordon ve Luksa Andric'in ardından bir isim daha veda etti...

Galatasaray Medical Park'ta değişim tüm hızıyla devam ediyor. Sezonun bitmesiyle birlikte Oktay Mahmuti ile yollarını ayıran ve takımın başına Ergin Ataman'ı getiren sarı-kırmızılı ekip Luksa Andric ve Lucas Gordon'ın biten sözleşmelerini de uzatmayarak takımdan ayrılmalarına izin vermişti. Galatasaray'da takımdan ayrılan son isim ise 'Katil' lakaplı Mert Shumpert oldu. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Ersin Dağlı'nın takıma katılmasıyla birlikte devşirme oyuncu kotasına takılan Shumpert'ın takımdan ayrılması da kesinleşmiş oldu. Her takımın sadece 1 devşirme basketbolcu oynatabildiği Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park, bu hakkını Ersin Dağlı ile kullanacak.

Öte yandan Galatasaray'ın uzun bir süre ilgilendiği hatta anlaşma aşamasına geldiği Panathinaikos'un yıldız forveti Kostas Kaimakoglou, Rus ekibi Unics Kazan ile sözleşme imzaladı. Ergin Ataman'ın "Anlaşmaya çok yakınız" dediği Yunan basketbolcu için sarı-kırmızılı ekibin senelik 1 milyon euro'dan 2 senelik sözleşme teklif ettiği fakat Unics Kazan'ın son aşamada devreye girerek 1.5 milyon euroluk teklifle yıldız basketbolcuyu kadrosuna kattığı bildirildi.

Engin Atsür, Cenk Akyol ve Ersin Dağlı'yı kadrosuna katarak yerli transfere nokta koyan Galatasaray Medical Park, gözlerini yabancı transfere çevirdi. Sarı-kırmızılı ekibin yabancı transferdeki ilk hedefinin transferi yılan hikayesine dönen David Hawkins olduğu öğrenilirken; Hawkins konusunda Beşiktaş'ın bonservis bedeli talep etmesi transferi çıkmaza sürüklüyor.

Sözleşmesi biten Josh Shipp ve Galatasaray ile bir senelik daha sözleşmesi bulunan Jaka Lakovic hakkındaki belirsizlik ise sürüyor. İki oyuncu ile de İspanyol ekibi Unicaja Malaga'nın ilgilendiği İspanyol basınında yer alan iddialar arasında.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları