O kupayı alın!

Galatasaray Medical Park, 19. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor. Ankara Spor Salonu'ndaki mücadele saat 15:00'te başlayacak.

Galatasaray Medical Park, 19. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor. Ankara Spor Salonu'ndaki mücadele bugün saat 15.00'de başlayacak. Mücadele Sports TV'den naklen yayınlanacak.

Işıl Alben cezalı olduğu için Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında forma giyemeyecek.  Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe’yle 5 defa karşı karşıya gelen Galatasaray’ın 2 galibiyeti bulunuyor.

1994-1995 sezonu kupa maçında 8 Eylül 1995’te Fenerbahçe’yi 85-67 geçmeyi başarmıştı takımımız. Maçın yıldızı 30 sayıyla efsanevi yabancımız Clarissa Davis idi. Çelen Kılınç 17 sayı, Didem Akın 13 sayı, Aycan Yeniley 12 sayı, Handan Özbek 6 sayı, Darla Simpson ve Derya Taşçı 4’er sayı üretti. Filiz Yükrük ve Gülizar Kolçalar da süre aldı.
 
Kazanılan son Cumhurbaşkanlığı Kupası üstümüzden atamadığımız acı bir olayın etkisiyle gölgelendi. Galatasaray tribünlerinin değerli ismi Alpaslan Dikmen 27 Eylül'de 2008 trafik kazası sonucu yaşamını yitirmesinin ardından büyük hüzne boğulan camiamıza "yaşam devam ediyor" mesajını hatırlatan, 11 Ekim 2008'de Fenerbahçe'yi 71-55 yenerek kupaya erişen kadın takımımızdı. Galatasaray, anlamı daha da artan bu kupayla başladığı sezonu, İstanbul'daki FIBA Eurocup finali ikinci maçında Cras Basket Taranto'yu 82-61 yenerek taçlandırdı.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen ve ilk devresine 36-30 önde girdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının yıldızı 23 sayı, 4 ribaund, 4 asist üreten Seimone Augustus oldu. Omzunda büyük bir sayı yükü taşıyan Amerikalı yıldız oyuncuya en ciddi desteği 10 sayı, 8 asist, 6 ribaund ile Işıl Alben verdi. Marina Kress 8 sayı, 7 ribaund, Yasemin Horasan 8 sayı, 6 ribaund, Tuğba Palazoğlu 10 sayı, Taj Mc-Williams Franklin de 10 sayı, 6 ribaund içeren katkı sağladı.

Kadın takımımız son kupa finalini Ekim 2010'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir kez daha Fenerbahçe'ye karşı oynadı ve sahadan 75-58'lik yenilgiyle ayrıldı. Direnç gösteren isimler 10 sayı, 15 ribaund ile Sylvia Fowles ve 7 sayı, 8 ribaund ile Bahar Çağlar oldu.

Takımımız bu kupada daha önce 10 kez finale yükselirken bunlardan yedisini müzesine götürme başarısı gösterdi ve en çok Cumhurbaşkanlığı kazanan iki takımdan biri oldu.

GALATASARAY MEDİCAL PARK

Kadınlar Euroleague A Grubu ilk maçında Litvanya'dan Vici Aistes Kaunas'ı 83-66'lık skorla geçen takımımızda yeni transferlerden Diana Taurasi 11/16 saha içi isabeti, 31 sayı, 8 ribaund ve 6 asist ile olağanüstü bir maç çıkardı. Amerikalı yıldız aynı zamanda birinci haftanın en değerli oyuncusu seçildi. Halcon Avenida'dan gelen Alba Torrens 18 ve Perşembe günü İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçen ve ayağının tozuyla Abdi İpekçi'ye çıkan yıldız pivot Tina Charles az süre almasına karşın 12 sayı üretti. Pota altında ona destek veren isim 5 sayı, 4 ribaund ile Ivanka Matic oldu.

Epiphanny Prince, serbest atış çizgisinde hatasız oynadığı geceyi 10 sayıyla kapattı. Işıl Alben müthiş bir savunma katkısı sundu ve 8 top çalmayla oynadı. Bahar Çağlar'ın erken faul problemine girdiği ve az süre aldığı karşılaşmada Şaziye İvegin de şut ritmini bulamadı. Rakibine çok fazla hücum ribaundu veren Ceyhun Yıldızoğlu'nun oyuncuları, 33 dakika boyunca daha organize olmalraına ve oyunu kontrol etmelerine karşın farkı bir türlü açamadı. Sonucu belirleyen temel faktör 7'de 7 üç sayılık isabetiyle oynayan kadın basketbolunun dünyadaki en iyi oyuncusu Diana Taurasi'ydi.

FENERBAHÇE


Laszlo Ratgeber yerine Polonya'dan Lotos Gydnia'nın antrenörü Yunan George Dikeoulakos'ı getiren ezeli rakibimiz, yine aynı takımdan Elina Babkina, MKB Euroleasing Sopron'dan Zane Tamane, Tarsus Belediye'den Kübra Siyahdemir transferlerini gerçekleştirdi. Hana Horakova ve Anete Jekabsone Zogota'yı UMMC Ekaterinburg'a kaptıran Fenerbahçe, 5 senedir formasını terleten Tammy Sutton-Brown'la da yollarını ayırdı. Takımdan son ayrılan isim de Şaziye İvegin olmuştu.

8. Uluslararası Botaş Cup finalinde Vici Aistes'e 73-70 kaybeden ve ikincilikle yetinen Fenerbahçe'de Amerikalı oyuncular Angel McCoughtry ve Penny Taylor forma giymedi. Öne çıkan isimler 17 sayı, 10 ribaund ile Ivana Matovic, 12 sayı, 6 ribaund ile Zane Tamane ve 10 sayıyla Elina Babkina oldu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları