Sarayın Sultanları'nın Rusya zaferi

Kadınlar Euro Cup 3. hafta maçında Galatasaray, Dynamo Novosibirsk'i deplasmanda 58-73 mağlup etti.

Eurocup’ta üçüncü maçına Rusya’da Dinamo Novosibirsk karşısında çıkan Galatasaray Kadın Basketbol takımımız karşılaşmadan 73-58 galip ayrılarak üçte üç yaptı.

İlk çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken periyodun ikinci bölümde üstünlüğü eline alan takımımız ilk 10 dakikayı 18-15 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyreğe de takımız etkili başladı. Farkı altı sayıya kadar çıkan Galatasaray, son bölümde savunmada istediklerini sahaya yansıtamadı. Son üç dakikada 8-0’lık seri yiyen takımımız soyunma odasına 34-31 geride girdi.

Devre dönüşü rüzgarı arkasına alan Galatasaray yakaladığı seriyle öne geçip farkı 5 sayıya kadar taşıdı. Savunmada rakibine kolay atış şansı tanımayan takımımız çeyrek boyunca üstünlüğünü korudu ve son 10 dakikaya 46-53 önde girdi. Son çeyrekte rakibine geri dönüş şansı tanımadan 11-0’lık seriyle giren Galatasaray farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Ritmini koruyan takımımız karşılaşmayı 73-58 kazanarak Eurocup’ta üçte üç yaptı.

Galatasaray’da Moriah Jefferson 17 sayıyla takımımızın ve maçın en skorer ismi olurken 5 ribaund ve 3 asistlik katkıda bulundu. Kristine Vitola 15 sayı, 5 ribaund ve 4 asist ile karşılaşmayı tamamlarken Yvonne Anderson 11 sayı üretti. Maçın yıldızı ise 7 sayı, 7 ribaund, 8 asist ve 2 top çalma ile oynayan Işıl Alben oldu.

Rus ekibinde Latoya Williams’ın 16 sayı ve 9 ribaundluk oyunu mağlubiyeti engelleyemedi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları