Şimdi 'Kazan'ma zamanı!

Galatasaray Medical Park, Eurocup Son 16 ilk haftasında Rusya'dan Unics Kazan ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Medical Park, Eurocup Son 16 birinci haftasında Rusya'dan Unics Kazan ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.45'te başlayacak ve Lig TV 3'den canlı yayınlanacak.

Maç: Galatasaray Medical Park - Unics Kazan
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu, İstanbul
Tarih: 09.01.2013 Saat: 20.45
Yayın: Lig TV 3

Eurocup Normal Sezon E Grubu Performansı
Takımımız Eurocup normal sezon E Grubu'nu dört galibiyet ve iki yenilgi ile ikinci bitirerek Son 16'ya adını yazdırmıştı. Takımımız ilk maçında Trefl Sopot'u deplasmanda 65-94 mağlup ettikten sonra İstanbul'da BC Donetsk'i ağırlamış ve mücadeleden 72-68'lik skorla galip ayrılmıştı. Normal olmayan şartlar altında oynadığı Kuban deplasmanında 91-66 kaybedince liderlikten olan Galatasaray Medical Park İstanbul'da Kuban'ı 72-50 ile dağıtmasına karşın ikili averaj sebebiyle zirveye kurulamamıştı. Abdi İpekçi S.S.'de Trefl Sopot'u 103-82 ile geçen takımımımız grupta ilk ikiye girmeyi garantileyip Son 16 turuna kaldı ve BC Donetsk'in Kuban'ı 64-71'lik skorla mağlup etmesiyle de beşinci haftayı lider tamamladı. Son hafta ise uzatmaya giden maçta BC Donetsk'e Ukrayna'da 88-81 kaybeden takımımız ikili averajla grubu ikinci sırada tamamlamak zorunda kaldı. Normal sezonda Galatasaray Medical Park'ın en etkili ismi 13,2 sayı, 3,2 asist ortalaması yakalayan David Hawkins olurken Jamont Gordon 10,5 sayı, 3,3 ribaund, 3 asist ve Boniface Ndong 9,7 sayı, 6,8 ribaund ort. ile ona eşlik etti.

Fark Yaratacak Yıldız Oyuncu: Carlos Arroyo
Galatasaray Medical Park Porto Riko'lu oyun kurucu Carlos Arroyo ile geçtiğimiz hafta 1+1 senelik anlaşmaya vardı. Parçalı formayla ilk maçına Hacettepe Üniv. önünde çıkan yıldız isim 13 sayı kaydetti. NBA'de 569 normal sezon ve 34 playoff maçı oynamış olan tecrübeli oyuncu Deron Williams'ın sona eren lokavt sebebiyle Beşiktaş'tan ayrılmasından sonra Aralık 2011'de Beşiktaş ile anlaşmıştı. Şubat ayında Konya'da gerçekleşen Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray'a karşı 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile oynadı ve bu performansıyla takımını zafere taşıdı. Normal sezonda oynadığı 15 maçta 14,0 sayı ort. yakalayan Arroyo playoff ilk maçında Fenerbahçe Ülker önünde 20 sayı kaydederken aynı zamanda maçı kazandıran şutu sokan oyuncuydu. Playoff yarı final serisinin son maçında takımımıza karşı mücadele eden Arroyo 23 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile bir unutulmaz performans daha sergileyip takımını finale taşıdı. Final serisinde 16 sayı, 4,8 asist ort. kadar çıkan Arroyo, Ergin Ataman yönetiminde ve takım kaptanı David Hawkins liderliğinde Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan en önemli isimlerden biri oldu. FIBA Eurochallenge Kupası'nın kazanılmasında da pay sahibi olan Arroyo 9 maçta 10,7 sayı, 3,6 asist ort. ile oynadı. 2001-02 sezonu Tau Ceramica ve 2008-09 sezonu Maccabi Electra formasıyla Euroleague'de mücadele eden Porto Riko'lu oyuncu kariyerinde ilk kez Eurocup'ta mücadele edecek. Arroyo son Euroleague macerasında 15 maçta 14,6 sayı, 3,8 asist ort. yakalmıştı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Yenilgisiz (11'de 11)
Takımımız bu sezon evinde oynadığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmedi. 8 BBL ve 3 Eurocup karşılaşmasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda rakiplerini ağırlayan Galatasaray Medical Park maç başına potalara 80,6 sayı bırakırken potasında 64,4 sayı gördü. Takımımız yalnızca iki kez konuk ekibin 70 sayı barajını geçmesine izin verdi.

Medya Gününde Taraftara Çağrı
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 7 Ocak Pazartesi günü medya günü etkinliğidüzenlendi. Antrenman öncesi basın mensupları için öğle yemeği verilerek başlayanorganizasyon medya çalışanlarının yemek sonrası başta koç Ergin Ataman olmak üzere oyuncularımızla röportaj yapma ve fotoğraf çekme fırsatı bulmasıyla devam etti. Etkinlikler antrenmanın ilk yarım saatinde görüntü alınmasıyla sonlandı. Görüşlerine başvurduğumuz takım kaptanı David Hawkins "Kazan maçı zor geçecek. Top 16'ya galibiyet ile başlamamız çok önemli. Özellikle evimizde kazanmak zorundayız. Taraftarımızın maça gelmesine ve bize destek olmalarına ihtiyacımız var. Bize itici güç olacaklarına inanıyorum. Zor bir maç olacağı için onlardan gelecek ekstra enerji bize yardımcı olacaktır. Carlos Arroyo harika bir transfer. Çok tecrübeli bir oyuncu, kesinlikle ciddi katkı verecektir. Sezon başından bu yana iyi ve kötü maçlarımız oldu ve şu an için en iyi olmanızın bir değeri yok, kritik nokta sezon sonunda en iyi takım olmanız" dedi. Yeni transfer Carlos Arroyo da "Zor bir karardı ama ben kolaylıkla verdim diyebilirim. Hawkins, Dudley ve koç Ataman'ın olduğu bir kulübün parçası olmak kararımda etkili oldu. Umuyorum takıma çabuk adapte olurum. Oyuncular, koç ve sistem çok tanıdık, anlaşılması kolay bir sistem ancak dikkatli olmak zorundasınız ama geçen sene de uyguladığımız için anlaması ve sahaya yansıtması kolay olacak diye umuyorum. Unics Kazan maçında altıncı adama, taraftara ihtiyacımız var. Onların desteği gerekiyor, bunun nasıl yapılması gerektiğini biliyorlar" şeklinde konuştu. Kazan maçıyla ilgili görüşlerini dile getiren koç Ataman "Kazan maçı Eurocup'taki en zorlu maçımız çünkü bütçe ve kadro olarak bu organizasyonun en güçlü takımı konumunda. Hava koşulları da biraz tedirgin edici, kar yağışı var, bugün ve yarın ama taraftarımızın bizimle birlikte olması bize güç verecek. Çünkü hem maçı kazanmak istiyoruz hem de biraz da fark yakalamak istiyoruz ki daha sonra bize avantaj sağlasın. Burada da tabii ki taraftar desteği devreye giriyor. Bu sezonu bunu sadece Lokomotiv Kuban maçında yaşayabildik. Hedef maçlar zorlaştıkça salondaki atmosferi de ağırlaştırmamzı gerekiyor. Burada da görev taraftarımıza düşüyor" dedi.

Erwin Dudley Son Dört Maç 12 Sayı, 6,9 Ribaund
Galatasaray Medical Park formasıyla 22 maça çıkan Ersin Dağlı Eurocup'ta 9,8 sayı ort. yakalarken BBL'de oynanan son dört maçta 12 sayı, 6,2 ribaund üretip takıma büyük katkı verdi. Tecrübeli pota altı oyuncusu bu karşılaşmaları 20/35 (% 67) saha içi isabetiyle tamamladı. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla lig ve kupa şampiyonluğu yaşayan yıldız uzun 10,5 sayı ve 6,9 ribaund ort. elde etmişti.

Kazan ile Sezon Öncesi İki Hazırlık Maçı
Unics Kazan ile sezon öncesi hazırlıkları kapsamında iki kez karşı karşıya gelen takımımız 28 Ağustos'ta İtalya'da oynadığı maçı 62-89 kaybederken Antalya'da düzenlenen Rixos Cup ikinci maçında 14 Eylül'de 70-55'lik skorla rakibini mağlup etmişti. 15 sayı farkla kazandığımız karşılaşmada David Hawkins geçtiğimiz sezon lige damga vuran performansına kaldığı yerden devam edip 10/16 saha içi isabetiyle 26 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma, 2 blok içeren harika bir oyun sergiledi. Özellikle ikinci yarı etkinliğini artıran Jamont Gordon 15 sayı, Cenk Akyol da 10 sayı üretti. Macvan 6 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile oynarken Boniface Ndong ve Furkan Aldemir ise 8'er ribaund çekerek bu alanda takıma katkı sağladı. Takımımız ribaundlarda 42-32 üstünlük kurarken üç sayılık atışlarda 7/20 ile oynadı. Rakibini 13 top kaybına zorlayan Ergin Ataman'ın oyuncuları rakibini 34 kez serbest atış kullanmasına ise izin verdi.

Şimdi Rövanş Zamanı
Galatasaray Medical Park geçtiğimiz sezon Unics Kazan ile THY Euroleague D Grubu'nda iki kez karşı karşıya gelmişti. 26 Ekim 2011'de İstanbul'da oynanan maçta başından itibaren skorda önde olan takımımız, Mike Wilkinson ve Terrell Lyday'ın üçlükleriyle karşılaşmada ilk defa geriye düştü. (62-63) 24 saniye hücum süresini çok iyi kullanan Rus temsilcisinde Henry Domerkant'ın üçlüğü maçın sonucunu (64-68) belirledi. Luksa Andric 14, Josh Shipp 11 ve Darius Songaila da 10 sayı üretti. Top kayıplarında 17-12 ve hücum ribaundlarında 10-17 geride olan takımımız, ayrıca rakibimizin 30 kez serbest atış çizgisine gitmesine engel olamamıştı. 1 Aralık'ta oynanan maçta ise takımımız Rusya'da üçüncü çeyrekte oyundan düşmeye başladı ve mücadeleyi 71-62 ile kaybetti. Takımımızda çift haneleri sayılara erişen tek oyuncu 12 sayıyla Jaka Lakovic olurken, Jamon Gordon 8 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Preston Shumpert da 9 sayı üretti.

İstatistik (Eurocup) Karşılaştırma:

Sayı ve Şut Yüzdesi
Galatasaray Medical Park - 82,0 sayı, % 48,8 iki sayı isabeti, % 41,5 üç sayı isabeti, % 80,5 serbest atış
Unics Kazan - 80,2 sayı, % 59,3 iki sayı isabeti, % 32,0 üç sayı isabeti, % 85,0 serbest atış

Diğer Kategoriler
Galatasaray Medical Park - 29,0 ribaund, 14,8 asist, 7,5 top çalma, 8,0 top kaybı
Unics Kazan - 30,7 ribaund, 16,8 asist, 8,7 top çalma, 13,7 top kaybı

Henry Domercant
Galatasaray Medical Park'ın yıldız oyuncusu Henry Domercant 28 Kasım 2012'de oynanan Kuban maçında dizinden bir sakatlık geçirdi. Çekilen MR sonucu ve doktor kontrollerinin ardından sağ diz ön çapraz bağında yırtık tespit edildi. Domercant daha önce 7. Uluslararası Banvit-TÜBAD Turnuvası'nda sağ dizinden, Kasım ayının ilk haftası oynanan Eurocup E Grubu birinci maçı olan Trefl Sopot mücadelesinde ise sol dizinden sakatlanmıştı. Oyuncumuzun ameliyat edilmesine karar verilirken iyileşme sürecinin yaklaşık altı ay olması bekleniyor. Yldız oyuncu BBL'de sadece Anadolu Efes karşısında 13 dakika süre alıp 9 sayı üretirken Eurocup'ta da Trefl Sopot önünde 6 dk. oynayıp 3 sayı ve Lokomotiv Kuban maçında dört dk. forma şansı bulup 3 sayı kaydedebilmişti. Domercant Galatasaray Medical Park bünyesinde üç resmi maça çıkabildi. Domercant 2011-2012 sezonunu Unics Kazan'da geçirdi. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren Henry Euroleague'de takımının playofflara kadar yükselmesinde ön plana çıkan isimlerin başında geldi. Eski takımı M. Siena karşısında 30 sayı, 7 ribaund ile oynadı ve Euroleague kariyer sayı rekorunu kırdı. Henry Domercant Euroleague'de Ocak ayının en değerli oyuncusu ödülüne de uzanmıştı. Yıldız isim Euroleague'te 15,5 sayı ortalaması yakaladı. 27 Ekim 2011'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray Medical Park karşısında maçın bitimine az bir süre kala sorumluluk alan Domercant son saniyede kullandığı el üzeri üçlükle takımına galibiyeti getirmişti. Henry, geçtiğimiz sezon VTB Birleşik Ligi'nde 13,1 sayı ve Rusya Ligi'nde 11,7 sayı kaydetti.

Unics Kazan
Sezona Euroleague ön elemesine katılarak başlayan ancak ikinci turda Le Mans Sarthe Basket'e 78-86 kaybederek Eurocup'ta devam eden Unics Kazan normal sezonda F Grubu'nu beş galibiyet ve bir yenilgi ile lider tamamladı. Grubun beşinci maçında Stelmet Zielona Gora'ya 76-91 kaybeden Rusya temsilcisi Panionios BC ve Telenet Oostende'yi ise ikişer kez mağlup etmeyi başardı. Antrenörlüğünü Sırp koç Aco Petrovic'in yaptığı Kazan'da Yunan pivot Vougioukas Eurocup'taki altı maç sonunda 16,5 sayı, 6 ribaund ort. ile oynarken forvet Chuck Eidson 14,3 sayı, 4,3 ribaund ve 4,2 asist ile çok yönlü bir katkı verdi. Tanıdık isimlerden Terrell Lyday 10,8 sayı, yalnızca bir maça çıkabilen Mike Wilkinson 16 sayı ve Mira Chatman 9,8 sayı kaydetti. Yunanlı uzun Kostas Kaimakoglou 17 sayı, 5,5 ribaund ile oynarken Vladimir Veremenko da 8,5 sayı, 4,7 ribaund ort. yakaladı. Unics Kazan 2011 senesinde Eurocup'ı müzesine götürmüştü.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları