''Yunan yorumcular mı yönetiyor?''

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, olay Maccabi maçı sonrası; "Euroleague MHK Başkanı'nın bana yolladığı mesaj durumun çok vahim olduğunu gösteriyor" dedi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Maccabi Tel Aviv maçında yaşanan hakem hatası hakkında, TRT Spor’da yayınlanan ‘Manşetlerde Spor’ programına açıklamalar yaptı.

Tecrübeli koç, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda taraftarın çok iyi bir atmosfer oluşturduğunu belirterek sarı-kırmızılı basketbolcuların da çok iyi mücadele sergilediğini vurguladı. Mücadelenin İtalyan hakeminin (Luigi Lamonica) tamamen art niyetli olduğunu dile getiren Ataman, kendi galibiyetlerinin çalınmış olduğunu söyledi.

Maçlarda her zaman hakem hatasının olabileceğini ifade eden Ataman, “Ancak bu kadar net bir pozisyonda, maç sonucunu belirleyici bir pozisyonda, hakemin yapmış olduğu böyle bir hata hakikaten kabul edilebilir değil” dedi.

‘RIGAS’LA TARTIŞTIK!’

Euroleague Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kostas Rigas’la temas halinde olduklarını belirten Ataman cuma sabah aralarında geçen diyaloğu da şu sözlerle anlattı:

“Rigas gece telefonuma mesaj atarak o bloğu gecenin bloğu seçeceklerini söyledi. Rigas, Yunan yorumculara danıştıklarını ve kararın doğru olduğunu söyledi. Ben de Türkiye’deki Euroleague hakemleriyle konuştuğumu ve kararın yanlış olduğunu söyledim. Bir tartışma içine girdik, mesajları hala telefonumda duruyor. Avrupa basketbolu Yunan yorumcuların kararlarıyla mı yönetiliyor?

Artık başkan Turgay Demirel devreye girmeli. Bizim şansımız azaldı ama en azından final-four ihtimali olan iki takımımıza bundan sonra haksızlık yapılmasın.”
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları