Zaferin mimarı konuştu

Galatasaray Medical Park'ın Eurolegue zaferinin mimarı Oktay Mahmuti gelecek planlarını açıkladı.

Galatasaray'ın Euroleague zaferinin ardından koç Oktay Mahmuti Fanatik Gazetesi'nden Gökhan German ile bir röportaj gerçekleştirdi.

CSKA Moskova... Kadrosunda Kirilenko, Teodosiç, Krstiç, Siskauskas, Khrypa, Shved, Gordon gibi birbirinden önemli yıldızları barındıran milyon dolarlık bir kadro. Euroleague şampiyonluğunun en büyük favorisi. Nitekim bu yıl oynadığı 13 maçı da kazanarak herkese gözdağı vermiş bir takım.

Karşısında ise ilk kez Euroleague oynayan, bütçe olarak onlardan kat be kat aşağıda ama mangal gibi yüreği olan Galatasaray Medical Park.

Galatasaray ve coach Oktay Mahmuti bu yıl bir çok ilke imza attı. Son olarak da CSKA’yı yenen ilk takım olurlarken, tüm Avrupa basketbol gündeminin ilk maddesine oturdular.

İşte Oktay Mahmuti röportajı...

Hiç yenilmeyen bir takımı nasıl yendiniz, özel olarak ne planladınız?

Biz her maç öncesi bir karar veriyoruz ve o doğrultuda çalıştıklarımızı uygulamaya çalışıyoruz. Bazen başarıyoruz, bazen başaramıyoruz. Dün başardık. Onların Fast-Break’lerini durdurmak, bireysel yeteneklerini minimize etmek istiyorduk. Hücumda da mümkün olduğu kadar hareketli olmak amacındaydık. Çünkü onlar çok kalın ve atletik bir takım. Hızlı hücum düşündük, uyguladık ve kazandık. Zaman zaman geri düşsek bile oyun felsefemizden hiç ödün vermedik.

CSKA’yı yenen ilk antrenör olmak neler hissettiriyor?

Açıkçası çok farklı bir his yok. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Rakibin yenilmemiş olması ve bizim onları yenmemiz çok farklı bir etken yaratmıyor. Daha önce aldığımız galibiyetlerden ne kadar haz alıyorsak, belki biraz daha fazlası oldu o kadar. Neticede bir galibiyet aldık.

Olympiakos’la çok kritik bir maç oynayacaksınız. Neler söyleyeceksiniz o maç için?


Tabii ki önemli bir maç ama daha önümüzde iki hafta var. Önce Türkiye Kupası oynayacağız, ardından Anadolu Efes’le karşılaşacağız, arada da lig maçları var. Bir an önce Euroleague defterini kapamak zorundayız. O maça kadar burada olmanın ve iddialı olmanın keyfini yaşayacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki sonuna kadar mücadele edeceğiz, son düdüğe kadar savaşacağız ve iddiamızı ortaya koyacağız.

Taraftar yine muhteşemdi.

Taraftar için şunu söyleyebilirim, hani derler ya ‘taraftar bizim altıncı adamımız gibiydi’, Galatasaray taraftarı bunun biraz ötesine geçti. Abdi İpekçi’de barem yükseldi. Taraftarımız bizim yedinci, sekizinci adamımız gibiydi. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yakında Türkiye Kupası başlıyor. Hedef ne?


Buraya herkes aynı iddia ile geliyor. Böyle bir sistemde, kaybedenin elendiği bir düzen içinde herkesin iddiası var. Biz de kendi şansımızı kendimiz yaratacağız. İlginç ve heyecanlı bir statü. Basketbol adına çok keyifi 4-5 gün geçecek. Biz de tabii ki herkes kadar iddialıyız.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları