Cansun: "Lucescu ile yolumuza devam ediyoruz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mehmet Cansun, hafta içinde eski teknik direktörleri Fatih Terim ile yaptıkları görüşmede fikir alışverişinde bulunduklarını ileri sürürek, “Terim, bu görüşmemizde bize (Galatasaray Kulübü bana ne zaman ihtiyaç duyarsa, göreve hazırım) dedi” diye konuştu. Mehmet Cansun, “Terim ile yaptığımız görüşmeler sonrasında bazı toz bulutları kalktı. Bazı sansarlar da bundan yararlanmaya çalıştı. Terim’e teklif götürdüğümüz ve O’nun da bunu kabul etmediği biçiminde yorumlar yapıldı. Biz böyle bir demeç vermedik. Terim de böyle birşey söylemediğini bize iletti. Bu görüşmede Terim, Lucescu’nun iyi bir teknik adam olduğunu ve görevine devam etmesi gerektiğini söyledi. Biz bir aileyiz. Bu tür görüşmeler olabilir. Bundan sonra da yönetim kurulu teknik direktörümüz Lucescu ve eski hocamız Fatih Terim ile birlikte ayda bir biraraya gelip fikir alışverişinde bulunmayı düşünüyoruz. Hatta Lucescu, yılbaşını eşiyle birlikte Terim’in evinde geçirebilir. Bunu da kimse garipsemesin” dedi.

Galatasaray’da son 2-3 yıldır kavgalar yaşandığını kaydeden Cansun, “Son yıllarda birbirimizle kavga etmekten yorulduk” dedi. Yönetim kurulu olarak göreve geldikleri zaman kavgaların içinde yer almayacaklarını söylediklerini anlatan Cansun, “Bunun için de elimizden geleni yaptık. Ama yine de Galatasaray’ın, tarihinin en kötü başkanı ve yönetim kuruluna sahip olduğu biçiminde yorumlar yapıldı. Kulübün borç batağında oluduğu söylendi. Ancak yönetim kurulu olarak kulübü eksilerden artılara taşıdık” diye konuştu. Cansun, Lucescu’nun, yönetim kuruluyla ilgili yaptığı açıklamalara da değinerek, “Lucescu’nun konuşmalarını Turgay Vardar doğru çevirdi. Kasedi izledik. Rumen çalıştırıcının söyledikleriyle ilgili yanlış yorumlar çıkarıldı. Biz kendisinden, o da bizden özür diledi. Görüşmemizde kendisine 2 yıllık teklifte bulunduk. Ancak kendisi bize (Başarılı olursam sözleşmem zaten kendiliğinden yenilenir) dedi. En ufak sorun olmadan da Lucescu ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Kulübüyle sözleşme yenilemeyen ve bu yüzden PAF takıma gönderilen Hakan Ünsal’ın gitme isteğine saygı duyduklarını vurgulayan Cansun, bu oyuncunun bonservis ücretini getirmesi durumunda başka bir takıma gidebileceğini kaydetti. Cansun, takımda yer alan her futbolcunun gitme hakkına sahip olduğunu ifade ederek, “Buna saygı duyarız. Ama giden futbolcu da az da olsa bize katkıda bulunmalı. Hakan da milli takımda oynamış, Avrupa kupası maçlarında başarılı olmuş bir oyuncu. Kendisi için bonservis bedeli belirlememiz çok normal. Hakan, 1.5 milyon doları getirdiği anda istediği takıma gidebilir. Diğer futbolcularla da böyle sözleşmeler yaptık” diye konuştu.

Toplantıda, kulüp ikinci başkanı Fatih Altaylı’nın Terim ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Cansun, “Altaylı’nın Terim ile ilgili neler söylediğini bilmiyorum. Kendisi şu an seyahatte. Geldiği zaman onunla görüşeceğim ve açıklamalarının nedenlerini öğreneceğim. Bizde başkanlık sistemi esastır. Ama herkes kendi düşüncesini anlatabilir. Eğer Altaylı, Terim ile ilgili olumsuz açıklamalar yapmışsa, bir nedeni olmalı. Ayrıca her ailede hırçın bir insan olabilir” dedi. Cansun, bir basın mensubunun, “Fenerbahçe’nin Fatih Akyel konusunda sizden bir talebi oldu mu?” biçimindeki sorusuna, “Hayır, olmadı. Olsaydı konuşurduk. Ayrıca bizim muhatabımız Fenerbahçe değil, Real Mallorca’dır. Sanıyorum İspanyol kulübü bize Fatih için bize yetiştirme payı verecek” diye konuştu.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları