De Boer: "Hedef büyüttüm..!"

Galatasaray da Barcelona kadar büyük bir kulüp" diyen Hollandalı yıldız, Türkiye'ye ismini kanıtlamaya ve şimdiye kadarki başarılarının tesadüfi olmadığını göstermeye geldiğini söyledi.

Galatasaray'ın flaş transferi Frank De Boer, Barcelona'dan Galatasaray'a gelerek hedef küçültmediğini, tam aksine hedef büyüttüğünü söyledi. Hollandalı futbolcu, "Galatasaray beni çok istedi. Ben de geldim. Gerek başkan, gerek teknik direktör, gerekse futbolcu arkadaşlarımdan büyük ilgi gördüm. Gelmeden önce sayın başkan ve sayın Terim ile telefonla görüşmüştüm. G.Saray'ın büyük bir kulüp olduğunu biliyorum. Barcelona'dan buraya gelmek benim için hedef küçültmek değil, hedef büyültmektir" dedi.

Barcelona'nın da G.Saray gibi büyük bir kulüp olduğuna değinen De Boer, "Benim için önemli olan Türkiye'de de ismimi kanıtlamak, şimdiye kadarki başarılarımın tesadüfi olmadığını göstermektir. Bu, benim için iyi bir fırsat" ifadelerini kullandı. Türkler'in sıcakkanlı olmasının Galatasaray'a gelmesinde önemli rol oynadığını da belirten 33 yaşındaki yıldız, "Türkler'in sıcakkanlı olduklarını biliyordum. İspanya'da bir Türk arkadaşım vardı. Buraya gelmemde bu sıcakkanlılığın da etkisi oldu" açıklamasında bulundu.

İstanbul'a gelmek için sabırsızlandığını gizlemeyen De Boer, "İdmanlar açısından Barcelona ile G.Saray açısından bir fark yok. Hocalarımın bana verdiği idman programını uygularım" sözleriyle ne kadar profesyonel düşündüğünü de gösterdi. Revivo'yu İspanya'dan tanıdığını, Hakan Şükür'ün yanı sıra Arif, Mondragon, Hasan Şaş'ın isimlerini de yakından bildiğini söyleyen Hollandalı, "Hepsi Avrupa çapında futbolcular. Bu takımda oynamak keyifli olacak" diye konuştu.

Frank De Boer, Fatih Terim için "Süper bir insan, süper bir teknik direktör. Futbolcunun psikolojisinden iyi anlıyor" ifadelerini kullandı. Daha önce telefonla konuştuğu Terim'e "Kısa sürede karşısındakini tanıma becerisi var. Tahmin ediyorum onunla güzel şeyler yaşayacağız" diyen Hollandalı yıldız, Başkan Özhan Canaydın'dan da çok etkilenmiş. De Boer, "Canaydın gerçek bir beyefendi. Benimle yakından ilgilendi. Genelde başkanlar futbolcularla bu kadar yakından ilgilenmez. Ama dediğim gibi gerçekten iyi bir insan ve gerçek bir beyefendi" ifadesini kullandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları