Haydi Kızlar! Rusya'da final...

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası’nda tarihi bir maça çıkıyor. Taraflar arasında tırmanan gerilimin gölgesinde, İstanbul’da yendiği son şampiyon Krasnodar karşısına, son noktayı koymak istiyor.

Voleybolda Avrupa’nın iki numaralı kupası olan CEV Kupası, bugün sahibini bulacak. Galatasaray Odeabank ile Dinamo Krasnodar arasında Rusya’da oynanacak mücadele TSİ 17.00’de başlayacak ve NTV Spor’dan ekrana getirilecek. İki takım, sarı-kırmızılıların ilk maçta aldığı 3-2’lik galibiyetin rövanşında, sezonun en büyüğü olmak için mücadele edecek.  

Cim-Bom, deplasmanda her türlü galibiyet ile tarihinde ilk kez bu kupanın sahibi olacak. Geçen sezon bu kupayı müzesine götüren Dinamo Krasnodar ise rövanşı 3-1 veya 3-0’lık skorlarla kazanması halinde başarısını tekrarlayacak, ev sahibinin 3-2’lik galibiyeti, oyunu altın sete götürecek.

İki takım arasındaki buluşma son günlerde artan gerilim ortamının gölgesinde oynanacak. İstanbul’daki maçta Galatasaray taraftarının ve hocasının kendilerine kötü davrandığını öne süren Krasnodarlı voleybolcu Tatiana Kosheleva’nın açıklamalarıyla başlayan ve ardından taraflar arasında polemiğe dönüşen gelişmelerin ardından oynanacak olan karşılaşma için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Taraftara uyarı

Rus yetkililer Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Rusya’ya gidememesine yol açarken, Krasnodar’dan ise maç öncesi taraftarına çağrıda bulundu: “Taraftarımız İstanbul’daki türde davranışlarda bulunmayacaktır. Kendilerinden provokasyona gelmemelerini ve Galatasaray taraftarının seviyesine düşmemelerini bekliyoruz. Bizler misafirperver insanlarız.”

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları