"Hedefimiz yurt dışında madalya"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atay ve Şube Kaptanı Remzi Tan, Galatasaray TV’de yayınlanan Gün Ortası programında Taha Önder Yılmaz’ın konuğu oldu.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atay ve Şube Kaptanı Remzi Tan, Galatasaray TV’de yayınlanan Gün Ortası programında Taha Önder Yılmaz’ın konuğu oldu.

2016 sezonu Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray’ın kürekteki başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren Murat Atay, Galatasaray’ın her branşta altyapıya önem verdiğinin altını çizdi.

Başarılı bir ekiple birlikteyim

Hiçbir spor bir dönemde başarılı olmuyor. Başta Remzi Tan olmak üzere Galatasaray’ın çok köklü bir geçmişi var kürekte. Her zaman daha iyi gitmek için çabalayan sporcularımız var. Ne mutlu bana ki ben de bu başarıların içirisinde bu ekiple bir aradayım. Şube menajerimiz ve antrenörümüz de burada olacaktı. Hafta sonu kazanılan şampiyonlukta büyük bir payı olan sporcumuz Ahmet Yumrukaya babasını kaybetti. Antrenörümüz ve menajerimiz cenazeye katıldıklarından dolayı burada olamadılar.

Sezonu şampiyonlukla tamamladık

Galatasaray için kolay bir sezon olmadı. Geçtiğimiz yıl Türk küreği olarak zorlu bir yıl geçirdik. Kazalar ve talihsiz olaylar yaşadık. Rio 2016 Olimpiyatları sebebiyle Türkiye Şampiyonası kış ayına geldi. Tek üzüntümüz iki büyük kulübün final yarışlarında yer almasıydı, gönül isterdi daha çok takım katılsaydı. Sezonu şampiyonlukla bitirdik, haftaya yeni sezona başlıyoruz. Ciddi yol kat ettik, daha da güzel olacak. Bu yaz içinde Fenerbahçeli sporcu Muhammet hayatını kaybetmişti. Onun adına da yarışlar düzenlendi. Güzel bir organizasyon oldu.

Altyapıya önem veriyoruz

Başta Başkanımız Dursun Özbek olmak üzere tüm yönetim kurulu, her branşa önem veriyor. Ben çok şanslı bir yöneticiyim çok bilinçli ve tecrübeli ekipler tarafından şubeler yönetiliyor. Kamplar, çalışmalar, malzemeler aynı şekilde. Bütün spor dallarına teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyi har vurup harman savurmuyorlar. Kulübümüz altyapıya önem veriyor. Biz başarıya bakmıyoruz, ciddi sayıda sporcu kazandırıyoruz. Bugün her yaş grubunda her kategoride başa yarışan sporcularımız var. İkinciliği kazanan kız takımlarımız var. Bu yıl gençlerde şampiyonluk yaşadık. İleriye doğru gelişen altyapı sporcularımız var. Ağırlıklı olarak bütçemizi gelişime yatırıyoruz. Bu başarıların geliyor olması ekiplerimizin bugünü ve yarını aynı anda düşünüyor olması. Kürek sporunda ülkemizin herkesin bildiği bir ülke olması için çabalıyoruz. Asıl çalışan, asıl emek harcayan Remzi Tan ve ekibidir. Tecrübeler, kurallar ve bilgi birikimi bugünkü başarıları getiriyor.

150’ye yakın kürekçimiz var

Kürek sporuna başlama yaşı diğer sporlara göre daha geç. 13-14 yaş kürek sporuna başmak için uygun. Bu spora başlamadan önce diğer sporları yapan çocukların bu spora bir adım önde başlamadıkları gerçeği var. Galatasaray Spor Kulübü’nün kapıları her çocuğumuza açık, her yaş grubuna göre sınıflar yaratıyoruz. Bu sporu sevmek ve yapmak istemek çok önemli. Sporcuya sen devam etme demiyoruz, en zor sporlar arasında yer alıyor kürek sporu. A takım sporcuları haftada 15-16 antrenman yapıyorlar, ciddi emek harcıyorlar. Kürek şubesinde 150’ye yakın sporcumuz var.

Kürek çok faydalı bir spor

Kürek sporu vücudun her bir noktasını çalıştıran bir spor. Boyu en çok uzatan sporlardan biri. Eğitimle bir arada gidebiliyor. Kürek hem bireysel hem de takım sporu. Sistematik bir şekilde çalıştıklarından başarılı sonuçlar alıyorlar. Geçmişinde kürekçilik olan kişiler hayatın her döneminde bir adım önde yer alıyor. Kürekte aynı sanise de aynı hareketin yapılması gerektiği için ailelerin bu konuda daha istekli olmasını öneririm. Galatasaray, hem İstanbul’da hem de Sapanca’da çok ciddi çalışmalar yapıyor. Spor Gençlik Müdürlüğünün birkaç yıl önce başlatmış olduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi adı altında değişik sporlara inanılmaz bir katkısı oldu. Kürekte’de Sapanca, Adapazarı ve Adana’yı pilot bölge ilan etti. Bu sayede hem yeni çocukların kazanılması hem de küreğe emek harcayan kulüplerin sporcularına destek veriyorlar. Tüm kulüplere destek oluyorlar. Bu projeye ilk günden beri destek veriyoruz. Umarım bu birliktelik devam eder.

Amacımız yurt dışında madalya alabilmek

İyi hazırlanmış bir ekiple karşılaştık 8 tek yarışında. Güzel bir yarış oldu, rahatsızlığı olan sporcularımız vardu. Kulüp olarak sporcu sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bütün yarışlara baktığımızda hepsi rekabet içinde geçti. O yarışlara katışlan tüm sporcuları ayrı ayrı tebrik ederim. Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte bütün kulüpleri içine alan güç birliği ile bu sporu daha ileriye götürecek bir federasyonu arzu ediyoruz. Bu doğrultuda görüşmelerimiz sürüyor. Samimiyetle, birlikte ortak bir federasyon kurmayı düşünüyoruz. Amacımız yurt dışında da her yıl onlarca madalya alabilmek. Bu yarışların bir şölen haline gelebilmesi. Tek yapmak istediğimiz birlik ve beraberlik. Artık kavgayı bir tarafa bırakmamız lazım. Gelişim için bir arada olacağız.

Su sporları’nda planlarımız uzun vadeli

Yüzmede son iki senedir başarı satın almayı tercih etmiyoruz. Altyapılara, yıldız sporculara önem veriyoruz. Bu yaz olduğu gibi başarılardan yine eksik kalmıyoruz. Bütün planımız uzun vadeli. Sporu seven, kulübünü seven çocuklarla devam ediyoruz. Aramızdan ayrılan birçok sporcumuz oldu. Sutopu’nda şampiyonluğu bu yıl kaybettik. Gençlere ağırlık vererek yeni bir yapılanmaya gittik. 2020’de Sutopu Milli Takımının olimpiyatlarda yer alması için çalışma yapıyoruz. Yelkende de hazırlıklarımız devam ediyor. Olimpiyatlara giden sporcularımız vardı, gurur duyduk. İstediğimiz sonuçları alamasakta bir sonraki olimpiyatlar için neler yapabileceğimizi gördük. Bütün amacımız daha çok sporcu yetiştirebilmek. Olimpiyatlarda ve dünya şampiyonlarında sporcularımızın yer almasını sağlamak. Asıl amacımız uzun vadede her branşta başa savaşmak. Bugünkü başarılarımız aslında geçmiş yılların başarısıdır.

Şube Kaptanı Remzi Tan ise, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atay’a kürek şubesine yaptığı desteklerden bahsetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Murat Atay, yönetici olmadan önce kürek şube kaptanıydı. Çocuklarını kürek sporunu yaptırmak için tesislerimize getirmişti. Kendi çocuklarıyla birlikte kürek sporuna kendini adadı, sporculara ağabeylik yaptı. Yaptığı tesislerle de kürek sporuna katkı sağladı. Türkiye şampiyonluğu, milli takımlara sporcu vermek ve dünya çapında kürekçi yetiştirmek için katkı sağladı. Sadece kürek değil, tesisler, su sporları, atletizme de yardımcı oluyor. Vaktini hem spora hem de tıbba adayan bir insan.

Bizim bütün çabamız sporcu yetiştirmek. Eski kürek federasyonu başkanıyım, benim zamanımda kürekte 27 kulüp vardı. Türkiye’de bugün Galatasaray ve Fenerbahçe kürek sporunda mücadele ediyor. Bu sporu ilk başlatan Galatasaray Spor Kulübü’dür.

Eskiden tek yarışla Türkiye Şampiyonası biterdi şimdi 3 etaplı yapılıyor. 2 kulüp kendi aralarında yarışmak zorunda kalıyor. Kürek sporunda yönetimler büyük kulüpler gibi değil, masraflı bir spor. Çok büyük bütçeler ayrılması lazım, teknelerin bakımları var. Galatasaray a,b,c ekibi ve Fenerbahçe a,b,c ekibi arasında yapılıyor yarışlar. Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle kaplı, neden kürek sporu gelişmiyor diyen var. Kürek sporu sadece denizde yapılan bir spor değil, suyun durgun olması lazım. Sporcularımız 365 günün 360 günü çalışıyorlar. Çalışmalarını durgun suda yapıyorlar, Çekmece’deki tesisimizde çalışıyoruz, kampa gidiyoruz. 33 gün Kekova’da kamp yaptık, çünkü durgun su orada vardı. Lodos ve teknelerin yarattığı dalga ile antrenman yapmaları imkansız. Kolay bir spor değil kürek.

Başantrenör Recep Akıcı ve menajerimiz Mehmet Mumcuoğlu’na teşekkürlerimi iletiyorum bu yıl çok fazla çalıştılar. Olimpiyatlar olduğu için bu yıl uzun sürdü. Tesislere yakın yerlerdeki okullardan küreğe başlayan sporcularımız var. Beden eğitimi öğretmenleri sayesinde de seçme şansımız oluyor. 8 tek yarışı bu yıl beklediğimiz şekilde olmadı. Sağlık sorunu yaşayan sporcularımız olduğundan güç kaybı yaşadık. 11 yarışın 8’ini kazanmak büyük bir başarı.

Federasyonların yapması gereken konu, yurt dışında ülkemizi temsil etmek için oyuncu yetiştirmeye destek vermektir. Olimpiyatlara katılmak için kanal parkuru kurulması lazım. Seçilecek federasyonun daha aktif olması lazım. Kürek sporunda iki kulüp kaldığı için federasyonlarda görev almak isteriz.”

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları