Şampiyonluk için!

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, TSB Süper Ligi Play-Off Final birinci maçında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak. Detaylar...

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, TSB Süper Ligi Play-Off Final birinci maçında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki mücadele 5 Haziran Salı günü saat 16.00'ta başlayacak.

Takımımız Beşiktaş ile normal sezonda oynadığı iki maçı da kazandığından final serisine 1-0 önde başlayacak ve üç galibiyete ulaşan takım şampiyonluğa uzanacak. Final serisinde 2-2 eşitliğin olması halinde son maç için karşılaşmalara bir gün ara verilecek.

Final Programı şu şekilde:

1. Maç 5 Haziran Salı 16.00 | Galatasaray - Beşiktaş (Ahmet Cömert SS)
2. Maç 6 Haziran Çarşamba 18.00 | Galatasaray - Beşiktaş (Ahmet Cömert SS)

Gerek olması halinde;

3. Maç 7 Haziran Perşembe 18.00 | Beşiktaş - Galatasaray (Ahmet Cömert SS)

Üst Üste Altıncı Şampiyonluk İçin
2005 yılında eski başkanlarımızdan rahmetli Özhan Canaydın ve Sinan Kalpakçıoğlu liderliğinde kurulan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, antrenör Sedat İncesu yönetiminde ilk sezonunda Birinci Ligi zirvede tamamlayıp Süper Lig'e yükselmiş ve 2006-07 sezonundan itibaren üst üste beş sezon şampiyonluğa erişmişti. Takımımız beş şampiyonluğun dördünde finalde Beşiktaş ile karşılaşmış, birinde ise grup maçları oynanmıştı. Beş şampiyonluk ile ligde en çok şampiyonluk kazanan takım olma ünvanını da geçtiğimiz sezon tek başına elde eden takımımızı, dört şampiyonlukla İzmir BŞB. ve iki şampiyonluk ile Beşiktaş izliyor.

Normal Sezon Yenilgisiz
Takımımız TSB Süper Lig'de normal sezonu 18 galibiyetle yenilgisiz lider tamamladı ve yarı finalde İzmir BŞB.'yi 3-0 ile geçti. Galatasaray yarı finalde İzmir BŞB'yi Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 74-59 ve 38-73'lük skorlarla yenilgiye uğratmıştı. Rakibimiz Beşiktaş ise normal sezonu 16 galibiyet, 2 yenilgi ile ikinci sırada bitirdi ve yarı finalde Kardemir Karabük'ü 3-0 ile geçti. Normal sezonda ilk iki sırayı alan Galatasaray ve Beşiktaş playoff aşamasına çeyrek final oynamayıp yarı finalden başlamıştı.

Beşiktaş Önünde 2'de 2

Galatasaray, Beşiktaş ile normal sezonda oynadığı iki maçı da kazanmıştı. 19 Şubat'ta TSB Süper Ligi 11. haftasında Süleyman Seba Spor Salonu'nda ezeli rakibine konuk olan takımımız karşılaşmadan 72-85 galip ayrılmıştı. Takımımızda Özgür Gürbulak 11 sayı, Piotr Luszynski 22 sayı, Mateusz Filipski 16 sayı, İsmail Ar 16 sayı, Ferit Gümüş 14 sayı, Fikri Gündoğdu 4 sayı ve ara transferde kadroya katılan eski oyuncumuz Serdar Antaç 2 sayı üretti. Matt Scott yabancı kontenjanı sebebiyle kadroda yer almadı. 27 Kasım'da TSB Süper Ligi 2. haftasında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda rakibini ağırlayan takımımız karşılaşmayı 74-68 kazanmıştı. Takımımızda Ferit Gümüş 27 sayı, Özgür Gürbulak 17 sayı, Piotr Luszynski 12 sayı, Mateusz Filipski 10 sayı, İsmail Ar 4 sayı, Umut Ünar ve Fikri Gündoğdu 2'şer sayı kaydetti. Yabancı kontenjanından ötürü Matt Scott bu maçta yer almadı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları