Sizin ruhunuz yeter!

Galatasaray TS Basketbol Takımı, 7 Haziran Salı günü Beşiktaş ile şampiyonluk maçına çıkacak. Engelsiz Aslanlar'a olan güvenimiz sonsuz, bir kupa daha istiyoruz.

Galatasaray TS Basketbol Takımı, 7 Haziran Salı günü Beşiktaş ile şampiyonluk maçına çıkacak. Karşılaşma saat 18:00'dan itibaren Galatasaray TV ve NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

TSB Süper Lig'de normal sezonu namağlup lider olarak tamamlayan Galatasaray, ikinci Beşiktaş'ın iki puan önünde playoff aşamasına girmişti. Ancak sezon sonunda oluşturulan playoff sisteminde galibiyetleri geçersiz sayılan takımımız, ikinci Beşiktaş'ın yanı sıra, üçüncü İzmir BŞB ve dördüncü KKTC Turkcell ile KKTC'de playoff maçlarına çıktı.

Playoff birinci devre ilk maçında KKTC Turkcell takımını 100-49 yenen Engelsiz Aslanlar, ikinci maçta ise İzmir BŞB önünde 88-38 kazanmıştı. Galatasaray, KKTC'deki son maçta Beşiktaş'a 72-65 mağlup oldu. Takımımız, kurulduğu günden itibaren sadece 2009-10 sezonunda Saran Anadolu'ya 74-70'lik skorla mağlup olmuştu. Engelsiz Aslanlar, aynı sezonun ikinci yarısında rakibini 101-57 yenerek farkını ortaya koymayı başarmıştı.

Galatasaray, normal sezonda Beşiktaş'ı Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 92-58 yendikten sonra, Cola Turka Arena'da 96-79'luk skorla geçmişti. IWBF Champions Cup'ta üçüncü kez şampiyon olarak Avrupa'nın zirvesine çıkan Engelsiz Aslanlar, TSB Süper Lig'deki 18 maçta ortalama 89,7 sayı üreterek ligin en skorer takımı oldu. Sedat İncesu'nun öğrencileri, savunmada ise rakiplerini ortalama 47,4 sayıda tuttu.

TSB Süper Lig playoff aşamasında geride kalan beş maçta dört galibiyet ve bir mağlubiyet ile ikinci sırada yer alan Galatasaray, normal sezondaki iki maçta ortalama 25,5 sayı fark attığı Beşiktaş'ı sekiz veya daha farklı skorla yenmesi hâlinde, tüm engelleri aşarak, TSB Süper Lig'de üst üste beşinci şampiyonluğunu kazanacak.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları