Üçüncülük şansını yakaladık

Top Women's Volley International Turnuvası yarı finallerinde, Galatasaray Daikin, İsviçre takımı Volero Zurich'i yenerek yarı finale kalan Brezilya takımı Sesi SP ile karşılaştı.

Top Women's Volley International Turnuvası yarı finallerinde, Galatasaray Daikin, İsviçre takımı Volero Zurich'i yenerek yarı finale kalan Brezilya takımı Sesi SP ile karşılaştı. Takımımız karşılaşmadan 3 - 1 mağlup ayrılarak turnuvanın üçüncü gününde üçüncülük için mücadele edecek.

Maça kaptan Leo, Rosir, Neriman, Brizitka, Simona, Özgenur ve liberoda Yuko'dan oluşan ilk altı ile başladık. Sesi SP ilk altısı ise Fabiana, Elisangela, Danielle, Welissa, Natalia, Ana Beatriz ve liberoda Juliana'dan oluşuyordu.

İki saat arayla ikinci maçına çıkan takımımız, ilk setin ilk bölümünde istediği performansı sahaya yansıtamadı. Hızlı geçen ilk bölüm, Sesi SP'nun 8 - 5 önde girdiği birinci teknik mola ile bitti. Oldukça hızlı giden oyunda farkı kapatmaya başladık (9 - 7). Ancak Sesi'nin ortadan hücumlarını engellemekte zorlandık. Baş Antrenör Barbolini mola hakkını kullandıysa da (11 - 7), fark beş sayıya kadar çıktı (12 - 7). Oyundan kopmayan Galatasaray'da, Özgenur ve Simona'nın ortadan hücumları, kaptan Leo'nun etkili servis turuyla birleşti. Farkı hızla kapatarak, beraberliği yakaladık (15 - 15). Sesi'nin yine ortadan gelen hücumuna karşılık veremedik ve ikinci teknik molaya 16 - 15 geride girdik. Hızlı rallilere sahne olan üçüncü bölümde, Brezilya takımının hızına adapte olamadık ve farkın yine beş sayıya çıkmasına izin verdik (24 - 19). Uzun ve zorlu bir ralli sonunda, Sesi SP set sayısını aldı (25 - 20) ve 1 - 0 geriye düştük.

İkinci setin ilk altısında Özgenur yerine Sinem vardı. Gidip gelen sayılarda beraberlik hakim oldu (6 - 6). Servis karşılamada hata yaptık ve avantajımızı kaybettik. Setin ilk teknik mola düdüğü Sesi'nin 8 - 6 üstünlüğü ile çaldı. Muhteşem bir mücadeleye sahne olan ikinci bölümde, sayılar karşılıklı gelip gitti. İkinci teknik molaya Sesi SP 16 - 15 önde girdi. İkinci teknik mola sonrasında Simona kenara gelirken, Selime oyuna girdi. Brezilya takımının farkı üç sayıya çıkarmasıyla mola kullandık (21 - 18). Molamızın ardından, rakibimiz de stratejik bir mola kullandı (23 - 18). Setin son sayılarına kadar mücadeleye devam eden Galatasaray Daikin karşısında Sesi SP seti 25 - 21 kazandı.

Üçüncü set sert ve uzun bir ralliyle başladı. Her sayının mücadele ile alındığı setin ilk bölümünde oyunumuzu koruyarak, ilk tenik molaya 5 - 8 önde girdik. Neriman'ın servis turunda yakaladığımız tempoyla farkı beş sayıya çıkardık (5 - 10). Kuvvetli Brezilya ekibi karşısında yüksek tempolu bir oyun sergiledik. İkinci teknik mola 11 - 16 üstünlüğümüzle geldi. Sesi SP altı sayıya kadar çıkardığımız farkı (13 - 19) kapatmaya başlayınca, Baş Antrenör Barbolini mola kullandı (17 - 20). Farkı tekrar beş sayıya çıkarmamızla, Sesi SP mola aldı (17 - 22). Kaptan Leo set sayısı için servis atmaya hazırlanırken, Sesi SP ikinci molasını da kullandı (19 - 24). Seti 20 - 25 kazandık. Durum 2 - 1 oldu. 

Galatasaray Daikin'den gelen üst üste iki blok sayısıyla başlayan dördüncü sette kaptan Leo'nun servis turunda avantaj kazandık (6 - 7). Üst üste gelen iki blok hatasıyla Sesi SP ilk teknik molaya 8 - 7 önde girdi. Teknik mola sonrası Sesi farkı üç sayıya çıkarınca, Barbolini setin ilk mola hakkını kullandı (12 - 9). Sesi SP'nun etkili orta oyuncusunu durdurmakta zorlandık ve fark dört sayıya çıktı (14 - 10). Antrenörümü Barbolini ikinci mola hakkını da kullandı. Rosir'in arkadan hücumları ile ivmemizi kazandık. İkinci teknik mola 16 - 14 Sesi SP üstünlüğü ile geldi. İkinci teknik mola sonrasında Sesi Sao Paulo üstünlüğünü korurken, kaptan Leo'dan gelen ace ve Neriman'ın etkili servis turuyla farkı kapatmaya başladık. Kritik anda gelen tartışmalı bir hakem kararı sonrasında avantajımızı yitirdik. Seti 25 - 20, maçı 3 - 1 kazanan Sesi SP, turnuva finaline katılmaya hak kazanan taraf oldu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları