"Eksiğimiz 10 numara"

PSV'ye şanssız bir şekilde yenildiklerini söyleyen G.Saray Başkanı Canaydın itiraf etti: "10 numara eksiğimiz var. Ama dünyada bu tarz oyuncular az ve pahalı". PSV Eindhoven'a 2-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray'da başkan Özhan Canaydın, Sabah Gazetesi'nde yayınlanan röportajında,  rakiplerin yaptığı transferlerden Galatasaray'ın genç oyuncularına, PSV maçındaki mağlubiyetten teknik direktör Gerets'e kadar birçok konuda merak edilenleri anlattı.

GENÇLEŞTİRME BİR ANDA OLMAZ

* Bizim takımın tek eksiği 10 numara. Transfer sezonunda bu açığımızı giderebilecek futbolcuları araştırdık. Ancak dünyada bu tarz oyuncuların sayısı zaten çok az ve pahalı. Şu anda o bölgede İliç forma giyiyor. Böyle bir 10 numara alırsak İliç'in kesilmesi gerekir. Bu da ona haksızlık olmaz mı?

* Herkes, "Transfer yapamadınız, bari gençleri sahaya sürün" diyor. Bu konuda en popüler takım Ajax. Onlar bile her sezon en fazla 4 genci oynatıyorlar. Bir anda tamamen gençlerden kurulu bir takımı sahaya süremezsiniz. Şartlar ne olursa olsun biz büyük bir kulübüz. Taraftarımız da haklı olarak bizden başarı bekliyor.

F.BAHÇE İYİ TRANSFERLER YAPTI

* Rakibimiz Fenerbahçe iyi transferler yaptı. Özellikle Kezman ile Lugano çok önemli oyuncular. Ancak bu iş, maddi güce dayanıyor. Biz şu anda kulübümüzün ekonomik yapısını düşünmek zorundayız. Ayağımızı yorganına göre uzatıyoruz.

* PSV maçında iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Mağlubiyeti hak etmedik. Beni en çok üzen de bu. Biz 10 kişi kalınca rakibimiz bu durumdan yararlandı. Ama Galatasaray'ın hedefleri bitmez. Önümüzdeki maçta Bordeaux'yu yenmemiz gerekiyorsa, yeneriz. UEFA'da da yolumuza devam ederiz.

Başkanların futbolu bilmesi şart değil

Canaydın, başkanlık kriterinin futbolu bilmek değil camiaya hizmet etmek olduğunu söyledi.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, futbol kulüplerinin başkanlarının futboldan ne kadar anlaması gerektiğiyle ilgili tartışmayla ilgili olarak da görüş bildirdi. "Başkaların illa da futbolu bilmesi gerekmiyor" diyen Canaydın, "Galatasaray'ın son dönem başkanlarından Ali Uras basketbolcuydu, 6 yıl boyunca görev yaptı. Faruk Süren de basketbolcuydu, 4 yıl görevde kaldı. Ben de uzun yıllar basketbol oynadım. Önemli olan ne olursa olsun kulübe en iyi hizmeti verebilmektir. Galatasaray Başkanı olduğum süre boyunca tüm mesaimi kulübe harcayarak en iyisini yapmaya çalıştım, halen de aynı tempoyla devam ediyorum. Başkanlıkta esas kriter futbolu bilmek değil, camiaya hizmet etme azmidir" şeklinde konuştu.

Gelmiş geçmiş en iyi hocalardan

Galatasaray Başkanı, Hollanda'da yaşadığı bir olayı anlatarak Gerets'ten memnun olduğunu şu sözlerle anlattı: "Bizi Amsterdam Havaalanı'ndan Eindhoven'a götüren şoför, koyu bir PSV taraftarıydı. Gerets'in müthiş bir teknik adam olduğunu, PSV Eindhoven'a çok şey kattığını ve herkes tarafından çok sevildiğini söyledi. Ben de o şoförün görüşlerine katılıyorum. Gerets çok iyi bir teknik direktör. Hatta, Galatasaray'a gelmiş teknik direktörler arasında en iyilerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları