'10'dan kalan tek miras

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon teknik adamlık görevini yürüten sarı-kırmızılı efsane Gheorghe Hagi'nin antrenörlük izleri silindi. Gelişmeler burada...

2010-2011 sezonunda tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Galatasaray, transfer konusunda da çok kötü bir dönem geçirdi. Sarı-kırmızılı ekibin geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerden yalnızca bir isim bugün Galatasaray'da kalmayı başarabildi.

Ligin 8. haftasında oynanan Ankaragücü maçından sonra teknik direktör Frank Rijkaard ile yollarını ayıran sarı kırmızılı ekip, Hollandalı çalıştırıcının yerine Rumen Georghe Hagi'yi getirmişti. Kulübün efsane isimlerinden biri olan Rumen teknik adam önderliğinde ara transfer dönemine giren Galatasaray, ara transfer döneminde kaleci Robinson Zapata, Emmanuel Culio, Bogdan Stancu, Kazım Kazım ve Yekta Kurtuluş kadrosuna katarken; bu isimlerden yalnızca Yekta, Galatasaray'da kalmayı başarabildi.

2011-2012 sezonunun başında kaleci Zapata'nın sözleşmesini fesheden Galatasaray, Stancu ve Culio'yu Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor'a kiraladı. Son olarak da geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Fenerbahçe'den transfer edilen Kazım'ı Olympiakos'a kiralayan sarı-kırmızılı ekipte, Hagi'den yadigar kalan tek oyuncu Yekta Kurtuluş oldu. Milli futbolcu ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan kadroya katılmıştı

Öte yandan sarı-kırmızılı ekibin 2010-2011 sezonunun başında yaptığı 9 transferden 7'siyle 2011-2012 sezonunun başında yollarını ayırdı.

Geçen sezonun transferlerinden sadece Çağlar Birinci ve Mehmet Batdal bugün sarı-kırmızılı takımda bulunurken; Galatasaray, Misimovic, İnsua, Pino, Cana, Serdar Özkan, Musa Çağıran ve Ali Turan ile yollarını ayırdı.

BU DA HAGI VE OĞLUNUN ŞOVU...

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları