Adnan Öztürk: "G.Saray'ın borcu..."

Galatasaray'ın mayıs ayında yapılacak kongresinde başkanlık adaylığını açıklayan Adnan Öztürk TRT Spor'un Kuşak farkı programına telefonla konuk oldu. İşte o sözler...

Galatasaray'ın mayıs ayında yapılacak kongresinde başkanlık adaylığını açıklayan Adnan Öztürk TRT Spor'un Kuşak farkı programına telefonla konuk oldu.

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde yapılan mali kongreyi değerlendirerek başlayan Öztürk, Eski başkan Ünal Aysal'ın ibra edilmesinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Bu durumu umursamadığını belirten Adnan Öztürk kendisi için önemli olanın sarı kırmızılı kulübün geleceği olduğunu belirtti.

Mevcut sistemin Galatasaray'ın öz kaynaklarını eksiye çevirdiğini söyleyen Öztürk, durumun kötü olduğunu ve sistemin değişmesi gerektiğini açıkladı.

Galatasaray'ın sadece bankalara 250 milyon doların üzerinde borcu olduğunu ifade eden Adnan Öztürk, Kar üretecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını ve başkan olması durumunda 3 yıl içinde bu borcun 150 milyon dolarını ödemeyi planladıklarını söyledi.

Sarı kırmızılı takımın mali durumunu kritik olarak betimleyen Öztürk, kar üretmeden temize çıkmanın imkansız olduğunu belirtti.

İlerleyen yıllarda elde edilecek gelirleri şimdi teminat olarak gösterip harcamanın yanlış olduğunu da söyleyen Adnan Öztürk ayrıca “Galatasaray'ın toplam banka borcu, Avrupa'daki en büyük 10 kulübün banka borcuna eşdeğer' dedi.

Amacının Galatasaray'da disiplinli bir bir mali yapı oluşturmak olduğunu da anlatan Öztürk, kötü tablonun devam etmesi durumunda ileride Galatasaray'ın hatta tüm büyük takımların bir şirket ya da fon tarafından yönetilebileceğini söyledi.

Adnan Öztürk, Seçim listesinde de işinin uzmanı insanlara yer vereceğini belirtti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları