Ali Dürüst'ten 'transfer' müjdesi!

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, Kanal 24'ten Evren Göz'e önemli açıklamalarda bulundu. Dürüst, Fatih Terim'in raporu doğrultusunda ara transferde gerekli bölgelere takviyeler yapabileceklerini dile getirdi.

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, kadroya takviye yapacaklarını söyledi. 24 İstihbarat Şefi Evren Göz’ün sorularını yanıtlayan Dürüst; önümüzdeki yıl TT Arena’da Şampiyonlar Ligi müziğini bangır bangır çaldırmayı amaçladıklarını ifade etti.

KURUM KİMLİĞİMİZİ KAYBETMEK ÜZEREYDİK

"Olağanüstü bir seçim yapıldı. Sıkıntılı bir süreç geçirdik, bu sürecin sonucunda seçim olduğu vakit ben ve Başkan Aysal dahil olmak üzere bir vazifeden kaçamadık. Fatih Terim de böyle bir sistemin içinde. Orada onun Galatasaraylılığı öne çıktı. Bizim kurum hafızasına, kurum kimliğine ihtiyacımız vardı. Biz onu kaybetmek riski ile karşı karşıyaydık. Bunu tutmak için genlerinde başarı olan insanları aradık ki, kısa vadeli kaostan çıkalım diye. Büyük bir oyla seçildik, camianın da buna ihtiyacı vardı. Şimdi emanet bizde ve en iyi şekilde yönetmemiz lazım. Terim’in Galatasaray’a pozitif anlamda büyük katkıları oluyor."

"ÇOK İYİ KADROLAR KURULDU"

"Maliyet açısından geçtiğimiz üç seneye baktığımız vakit, bu yıl maliyetimiz daha düşük. Diğer seneler çok iyi takımlar kuruldu, Rijkaard ile gurur duyduk ama bazen olmuyor; mühim olan o verimi sağlamak. Şimdi bu seneki takımda verimi sağlamak istiyoruz. 11 tane oyuncu değişti; kolay değil, bu tehlikeli bir iş. Ancak bu değişim, kurum kimliğine sahip olan kişilerle yapılırdı çünkü cesaret edemezsiniz. Biz cesur davrandık, çünkü bunu yapmaya mecburduk."

"EKSİKLERİMİZ VAR, BAZI TEDBİRLER ALACAĞIZ"

İyi bir takım kurduk, tabiî ki eksiklerimiz var. Galatasaray’da beylik bir laf vardır "Galatasaray’da transfer bitmez" diye. Tabiki bu tedbirler alınacak. Kısa vadede başarılı olmamız lazım. Ancak başarının yanında bu ışığı verirseniz, başarı gecikse bile çok fazla rahatsız olmazsınız. Biz bu ışığı vermeye çalışıyoruz, bugüne kadar da verdiğimizi düşünüyoruz. Ama tabiî ki buradaki olay şampiyon olmak. Dediğimiz gibi, şampiyonluk bizim için bir araç, amaç oradan Avrupa’ya gitmek.

"TT ARENA'DA ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİ ÇALDIRACAĞIZ"

"Bizim amacımız önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi müziğini TT Arena’da bangır bangır çaldırmak. Amacımız o, onun için de bu sene şampiyon olmamız lazım.Fakat Türk Futbolu da kaostan geçiyor. Orada da bir olağanüstülük var. O da öngörmediğimiz, alışmadığımız bir durum. Hepimiz için, yalnız bizim için değil tüm kulüpler için. Dolayısıyla buradan az yaralı çıkmaya çalışacağız. Futbola dönmeye çalışıyoruz, daha hala dönemiyoruz. Bu da milli takıma yansıyor, ona yansıyan bizim takıma yansıyor. Bu sene olağanüstü bir durum. Hem Galatasaray hem de Türk Futbolu olağanüstü bir durumda. Dolayısıyla bize daha fazla yük ve görev düşüyor."

"Galatasaray bu zorluğun altından kalkar. Zaten bu zorlukların altından kalktığı için 100 senedir başarılı bir kulüp oldu. Çok sıkıntılı dönemler de yaşandı. Tarihe baktığınız vakit görüyorsunuz. Bu taşlar üst üste konulduğu için buradayız. Gücümüzü tarihimizden alıyoruz. Ancak tarihin iyi taraflarına sarılıp, önümüze bakıyoruz."

HABER: EVREN GÖZ
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları