Arena'da rakip Orduspor

GÜNÜN MAÇI | Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası kapanış mücadelesinde lider Galatasarayımız, sahasında Orduspor'u ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta kapanış mücadelesinde lider Galatasaray, düşme hattının bir basamak üzerinde bulunan Orduspor'u ağırlayacak. Türk Telekom Arena'da oynanacak mücadelede Serkan Çınar düdük çalacak.

Saat 20:00'de başlayacak ve Lig TV ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilirsiniz. Dilerseniz twitter üzerinden yaptığınız yorumların sonuna #sporxcanli etiketini ekleyerek yorumlarınızın canlı anlatım sayfasında görünmesini sağlayabilirsiniz.

22. RANDEVU

Galatasaray ile Orduspor, lig tarihinde 22. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan 21 lig maçında Galatasaray 11 kez kazanırken, Orduspor güçlü rakibini sadece 2 kez yenmeyi başardı. Taraflar 8 maçta da eşitliği bozmadı. Galatasaray Orduspor'a 29 gol atarken, Orduspor rakibinin kalesine 10 gol gönderdi.

Sezonun ilk yarısında 6. hafta mücadelesinde Orduspor kendi evinde rakibini Hasan Kabze ve Bogdan Stancu'nun golleriyle 2-0 yenerek, Galatasaray'a sezonun ilk mağlubiyetini de tattırmıştı.

HERKESİN DERDİ FARKLI

Hafta içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 ile karşılaşan ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray, ligde bu hafta sonu takipçileri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kazanmasının ardından bir sürprize yer vermemek istiyor. Galatasaray'da tek hedef, bu maçı kazanıp Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını tekrar 6'ya çıkartmak. Ayrıca Galatasaray bu maçı kazanıp iç sahada galibiyet serisini 4 maça çıkartmak istiyor. Galatasaray Arena'daki son 3 maçında sırasıyla ligin güçlü ekipleri olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Antalyaspor'u yenmişti.

Konuk ekip Orduspor'da ise tek hedef bu zorlu deplasmandan puan ile dönmek. Ligin ilk yarıısnda Hector Cuper ile inanılmaz bir ivme yakalayan Karadeniz ekibi, özellikle 2013 yılıyla birlikte bir düşüş içerisine girdi. Sanica Boru Elazığspor ve Akhisar Belediye'nin haftayı 3 puan ile kapatmasının ardından düşme hattıyla arasında sadece 2 puan kalan Orduspor, bu maçtan puan ya da puanlar çıkartıp rahatlamak isteyecektir.

GALATASARAY EVİNDE 'ASLAN'

Galatasaray lig tarihi boyunca Orduspor ile sahasında oynadığı 10 maçta da yenilmedi. Oynanan 10 maçta 8 kez Galatasaray kazanırken 2 maç berabere bitti. Galatasaray son 7 iç saha maçında Orduspor’u yenerken toplamda oynanan 21 maçta 11 kez galip geldi. Orduspor 1983-84 sezonunda sahasında Galatasaray’ı 3-0, bu sezonda 2-0 yenerken diğer 8 maç berabere sona erdi.

ÇOK FORMDA

Burak Yılmaz ligin 19. ve 20.haftasında oynamadıktan sonra 21.haftada Medical Park Antalyaspor karşısında yeniden forma giymişti. Burak Yılmaz bu maçla birlikte oynadığı son 3 maçta 4 gol attı. Medical Park Antalyaspor karşısında 2 gol atan Burak Yılmaz, Akhisar Belediyespor maçında 1 gol attı 1 asist yaptı. Burak Yılmaz hafta içi oynanan Schalke 04 maçında da takımının tek golünü atan oyuncu oldu.

BURAK DALYA PEŞİNDE

Galatasaray'ın sezon başında Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı golcü oyuncu Burak Yılmaz için de bu maç ayrı bir önem arz ediyor. Kariyerinde daha önce Antalyaspor, Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Trabzonspor formaları giyen Burak Yılmaz; Türkiye liglerinde çıktığı 238 maçta 99 gol kaydetti.

Golcü oyuncu Burak Yılmaz eğer Orduspor filelerini de sarsarsa adını 'Yüzler Kulübü'ne yazdırmayı başaracak.

SARI ALARMI

Galatasaray'da ligin 22. haftasında Akhisar Belediyespor ile oynadığı maçta sarı kart gören Semih Kaya ve Dany Nounkeu, bu sezon üçer kez aynı duruma düşmüş oldu. Bu iki oyuncunun yanı sıra Medical Park Antalyaspor maçında 2012-2013 sezonundaki üçüncü sarı kartını gören Nordin Amrabat, Orduspor karşılaşmasında sarı kartla uyarılması durumunda ligin 24. haftasındaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek. Dört maçlık cezası Orduspor karşılaşmasının ardından sona erecek olan Felipe Melo'nun da üç sarı kartı var. Albert Riera ve Burak Yılmaz ise sezon başından bu yana ikişer kez sarı kart gördü.

ASLAN'DA 3 EKSİK

Galatasaray'da bu maçta 4 maçlık cezası bu maçla tamamlanacak olan Felipe Melo'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Semih Kaya ve Ufuk Ceylan bu maçta forma giyemeyecek.

ORDU DEPLASMANDA KAYIP

Orduspor bu sezon Süper Lig’de deplasmanda oynadığı 11 maçı da kazanamadı. Deplasmanda 7 beraberlik 4 yenilgi alan Orduspor 5 gol atıp 11 gol yedi. Hector Cuper döneminde deplasmanda 19 lig maçına çıkan Orduspor 1 galibiyet 10 beraberlik 8 yenilgi aldı.

BERABERLİĞE ABONE

Orduspor Süper Lig’in 22.haftası geride kalırken en çok berabere kalan takım oldu. Orduspor oynadığı 22 maçın 11 tanesinde berabere kalırken sahasında 4 kez, deplasmanda 7 kez mücadeleden 1 puanla ayrıldı. Orduspor son 12 Süper Lig maçında sadece 1 kez kazanırken 6 kez beraberlik yaşadı.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Muslera
Eboue
Dany
Hakan Balta
Riera
Hamit Altıntop
Selçuk İnan
Yekta
Sneijder
Drogba
Burak

ORDUSPOR
Fornezzi
Romero Gomez
Ali
İbrahim
Yussuf
Umbides
Şamil
Atila Turan
Nizamettin
Barral
Garcia

SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım
HAKEM: Serkan Çınar
STAT: Türk Telekom Arena

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları