Avrupa duy sesimizi...

Galatasaray, hazırlık maçında İtalyan devi Lazio ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takım Elmander'in tek golüyle sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Yeni sezona hazırlık maçlarıyla hazırlanan Galatasaray, İzmir'de İtalyan devi Lazio ile karşı karşıya geldi.

Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 mağlup ederek galibiyete uzandı.

Mücadelede Galatasaray'ın golü 16. dakikada Johan Elmander'den gelirken sarı kırmızılı takım İzmir Atatürk Stadı'nı dolduran 50 bin civarındaki taraftarında desteğini arkasına alarak yeni sezon öncesi ciddi bir hazırlık maçından alnının akıyla çıkmış oldu.

Öte yandan karşılaşmada Galatasaray'ın Muslera transferi karşılığında Lazio'ya gönderdiği Arnavut futbolcu Lorik Cana'da oynadı.

MAÇTAN EN ÖZEL KARELER BURADA! TIKLAYIN

ELMANDER AFFETMEDİ...

Karşılaşmaya Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Hamit, Selçuk, Engin, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Johan Elmander 11'i ile başlayan Galatasaray, Lazio orta sahasına kısa sürede üstünlük kurarak maçın kontrolünü eline aldı. Hücumda da çabuk çoğalmayı başaran sarı kırmızılı takım golü de bir hayli hızlı buldu.

Dakikalar 16'yı gösterirken orta alanda topla buluşan Selçuk İnan müthiş bir ara pası ile Elmander'i kaçırdı. Savunmanın arkasına sarkan İsveçli topla beraber ceza alanına girdi. Sağ ayağı ile net bir vuruş yapan golcü oyuncu takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

38. dakikada ise Galatasaray kalesi maçtaki en büyük tehlikeyi kalesinde gördü. Hernanes, Emre Çolak'ın hatasını iyi değerlendirip topla beraber ceza alanına yaklaştı. Şık ara pasında savunmanın arkasına sarkan Floccari'nin, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutu üst direkten oyun alanına döndü.

İlk yarının kalan dakikalarında sarı kırmızılı takım başka gol bulamayınca ilk 45 dakika 1-0'lık Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

2. YARIDA BOL OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Maçın ikinci yarısına da ilk yarıda bulduğu golün avantajıyla çıkan sarı kırmızılı takım, kanat akınlarıyla hücumlarını gerçekleştirdi.

Teknik direktör Fatih Terim ikinci yarıda sık sık oyuncu değişikliğine giderken Sabri, Yekta, Necati gibi isimler de ikinci yarıda şans buldu. Öte yandan Fatih Terim, ikinci 45 dakikada tüm oyuncularına şans verdi.

Kalan dakikalarda Galatasaray başka gol bulamayınca mücadele 1-0'lık sarı kırmızılı takımın üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR


Karşılaşmanın 6. dakikasında Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta, barajdan seken topu Eboue ceza alanı içine ortaladı. Emre Çolak'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp dışarı gitti.
7. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Hamit Altıntop'un vuruşunda meşin yuvarlak yandan çıktı.
16. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakika içinde ani gelişen Lazio atağını yerinde bir müdahaleyle önleyen Selçuk İnan, topla birlikte bir süre ilerledikten sonra Elmander'e mükemmel bir pas attı. Ceza alanı önünde topla buluşan Elmander, ceza alanına girdikten sonra attığı şutta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
37. dakikada sol kanattan gelişen Lazio atağında Hernanes'in yaptığı ortada Floccari'nin vuruşunda top direkten döndü. Candreva'nın vuruşunda ise meşin yuvarlak dışarı çıktı.
İlk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlanan müsabakanın 62. dakikasında sol kanattan gelişen Lazio atağında Lulic'in ortasında Floccari'nin sert vuruşunda Selçuk İnan topu uzaklaştırdı.

Galatasaray: 1 - Lazio: 0
Stat: Atatürk
Hakemler: Ferhan Kestanlıoğlu, Hüsnü Emre Çelimli, Can Savaşan
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 84 Riera), Semih Kaya, Ujfalusi (Dk 46 Dany), Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 80 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan (Dk. 72 Yekta Kurtuluş), Engin Baytar (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Emre Çolak (Dk. 63 Culio), Burak Yılmaz (Dk. 63 Necati Ateş), Elmander (Dk. 46 Umut Bulut)
Lazio: Marchetti, Konko, Dias, Ledesma, Lulic (Dk. 77 Rocchi), Candreva (Dk. 79 Onazi), Cana (Dk. 60 Cavanda), Biava, Mauri (Dk. 60 Gonzalez), Hernanes (Dk. 53 Zarate), Floccari (Dk. 70 Klose)
Gol: Dk. 16 Elmander (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 19 Lorik Cana, Dk. 45 Lulic (Lazio) (Fotoğraflı)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları