Avrupa'da Aslan farkı!

Üst üste 4. kez Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Cimbom, Avrupa'daki kazandığı gelirlerde rakiplerine fark attı

Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk’e mağlup olmasıyla üst üste 4. kez Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi tek başına temsil edecek olan Galatasaray, Avrupa kupalarında elde ettiği gelirlerle ezeli rakiplerine fark atmaya devam edecek.

Geride primleri ile birlikte çeyrek final oynadığı 2012-13’te 24.7 milyon Euro, son 16’ya kaldığı 2013-14’te 21 milyon Euro ve gruptan çıkamadığı 2014-15’te 17 milyon Euro’yu kasasına koymuştu.

Aynı süreçte Devler Ligi’ne katılma başarısı gösteremeyip sadece Avrupa Ligi’nde yer alan F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor için ise durum biraz farklı. Zira son iki sezonda men cezası nedeniyle Avrupa’dan uzak kalan Kanarya, 2012-13’te Kupa 2’de yarı finale kadar yükselse de bunun karşılığında sadece 11.1 milyon Euro kazanabildi.

Şampiyon olduğu için Devler Ligi’ne direkt olarak gruplardan başlayacak olan Cimbom, UEFA’nın yaptığı zamlar sonrası katılım parası olarak 12 milyon Euro, marketing gelirlerinden ise yine yaklaşık 12 milyon Euro’yu kasasına koymuş olacak.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları