Avrupa'da Muslera farkı! Büyük onur...

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldızı Fernando Muslera, Şampiyonlar Ligi'nde en çok kurtarış yapan 5 kaleciden biri oldu.

Galatasaray’a transfer olduğu 2011-12 sezonundan bu yana gösterdiği başarılı performansla kulüp tarihine geçen Fernando Muslera, uluslararası arenada da farkını hissettirdi.

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı ekibin 2012-13 sezonundan beri aralıksız mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde dünyanın en iyi isimleriyle yarışır hale geldi.

Özellikle son maçta Benfica’ya 2-1 yenilmelerine rağmen yaptığı kurtarışlarla farkını hissettiren Muslera, Avrupa’nın en iyi kalecileri arasına girdi.

OPTA’nın hazırladığı verilerde, 2012-13 sezonundan beri yapılan incelemeler değerlendirildi. Cim Bom’un tecrübeli file bekçisi, bu zamana kadar çıktığı 25 maçta yaptığı 94 kurtarışla, en iyiler listesinde 5. sıraya adını yazdırdı. 29 yaşındaki Muslera, Real Madrid ve Porto formaları giyen Iker Casillas, Manchester Cityli Joe Hart, Juventus’tan Gianluigi Buffon ve Bayern Münih’ten Manuel Neuer gibi dünya markalarıyla aynı başarıya imza attı.

Öte yandan, 2015-16 sezonu baz alındığında 4. haftalar sonunda Muslera, yaptığı toplam 20 kurtarışla, Devler Ligi’nin en iyisi oldu.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları