Aysal'dan transferlere dair ipucu

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 32. Gün programına açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılıların başkanı önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde spekülasyonlara konu olan alkışlama meselesine değindi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programına konuk oldu. Sezon boyunca en üzüldüğü maçın Fatih Terim'in ceza aldığı Mersin İdman Yurdu mücadelesi olduğunu belirten sarı-kırmızılıların başkanı, transfer mesaisine ise ayın 19'undan sonra başlayacağını dile getirdi. İşte Ünal Aysal'ın sözleri:

"SOYUNMA ODASINA İNİYORUM AMA..."

"Ben soyunma odalarına iniyorum. Oyuncular yokken iniyorum. Ama kontrol için. Bir eksik var mı diye. Ouncular varken inmiyorum. Onları rahatsız etmek istemiyorum."

"Burada sahne ne kadar iyi olursa oyuncular da o kadar iyi reaksiyon veriyorlar. Çok büyük faydası var. Bunu bu stada geldiğimizden beri rahatlıkla izledim."

BAŞARININ DEVAMI GELECEK Mİ?

"Devamı muhakkak gelmek zorunda. Her sene şampiyon olacağız diye bir şey yok. Bütün takımların şampiyon olma hakkı ve şansı var. Biz bu imkanı yaratmak için de çalışıyoruz. 1. olmak kadar 2. ve 3. olmak da başarıdır. Ama gayet tabii 1. olmak daha büyük bir başarı ve getirisi de daha fazla. Bunun getirisi beim açımdan huzur. Maddi olarak getirileri var. En büyük getirisi de yurtdışında oynama şansınız."

STAT HAKKINDA...

"Şu renkleri gördüğünüz vakit heyecanlanmamanız mümkün değil. Galatasaray'ın renkleri heyecanlandırıcı renkler. Stadın akustiği ve yarattığı sinerji mükemmel."

"EN ÜZÜLDÜĞÜM MAÇ..."

"Sezon hareketli geçti. Tatlı ve acı anların hepsi karşışık. Mersin İdman Yurdu ve Galatasaray maçı beni şoke eden bir maçtı. Hiç arzu etmediğimiz davranışlar sergilendi ve Galatasaray'a cezalar yağdı. Ama artık o günler geçti ve önümüzdeki senenin güzel günlerine bakma zamanı."

ALKIŞLAMA MESELESİ...

"Alkışlayıp alkışlamamak konusunu ciddiye almamak lazım. Fenerbahçe büyük bir camia. Kimisi alkışlar kimisi alkışlamaz. Tercihler farklıdır. Beklenti içinde olunmamalı. Beni üzen taraf fanatizm. Önümüzdeki yıllarda biz Galatasaray taraftarı olarak fanatizmi azaltmaya çalışacağız. Aynı tarafta maç seyredemiyoruz çoğu zaman."

TRANSFER...

"Bizim bir kaç tane eksiğimiz var. Var hocamızın önerdiği bazı adaylar var. Biz bu işi ayın 19'undan sonra ciddi bir şekilde işleyeceğiz. Bunu şimdi ele almak etik değil."

"FATİH HOCAYLA SORUNUMUZ YOK"

"Fatih hocayla biz değişik sektörlerden ve tecrübelerden geliyoruz. Birbirimize güvenerek bu işe başladık. Aramızdaki müşterek kazanma hırsı ve netice odaklı olmamız. Bu da yaradı. uyuşmadığımız anlar da oldu. Ama Fatih hocayla kişisel hiçbir sorunumuz olmadı. Fatih hoca kendisini muayyen bir olgunlukla ispatlamış bir insan. Hocanın ve benim görevleri farklı. Bir ıuyuşma noktası bulmalıydık ve bulduk. Sonuç da ortada."

"KRİTİĞİMİZİ YAPACAĞIZ"

"Galatasaray bir kurum. Bizden evvel de bir kaç defa kurumsallaşma girişimleri yapıldı. Kurumsal olmak için kurumun kurallarını işletmesi gerekiyor. Bundan önce de çok para verilmiş ama rafa kaldırılmış. Biz bunu büyük bir inançla yaptık ve arkasında durduk. Bundan sonra başka türlü olmasına gerek yok ve bunun da dönüşü yok. Önümüzdeki bir kaç sene içinde kurumsallaşma bir saat disiplininde işleyen bir formül şeklinde çalışacak."

"Galatasaray'da birkaç takım var. Bir genel kurulumuz var, divan kruulumuz var, spor kulübümüz var, takımımız, teknik yöneticiler ve profesyonel bir ekibimiz var. Bu kurumlar zamanla kendisini yenilemek ve onarmak durumundadır. Şu anda bu konuyu konuşacak zamanımız olmadı. Ama ayın 20'sinde oturup kendi kritiğimizi yapacağız. Ya tamam ya devam diyeceğiz. Biz dahi bilmiyoruz ne karar alacağız."

"SERMAYE ARTIRIMI ABARTILDI"

"Kulübün bağlı kuruluşlarından biri Sportif A.Ş. Halka açık bir şirket. Bu şirketin borçları çok açık şekilde sergilenmişti. Biz yaptırmış olduğumuz mali araştırmalarla borçları ortaya koyduk. Biz hep şeffaf olduk. Bu şirketin 251 milyon TL'lik sermaye ihtiyacı vardı. Ya kar etmeniz ya da sermaye artırımına gitmeniz gerekiyordu. Kar etmek mümkün olmadığından biz de sermaye artırımına karar verdik. Bu olay kasıtl.... Bizim 153 milyon hissemiz var. Bu hisse sahiplerinin %99'u kabul etti artırımı. Sadece 410 hisse bunu istemedi. Ama bu olay o kadar büyütüldü ki, Galatasaray normal işlerini yaparken sıkıntıya girdi. Neticede her şeyin kurallara uygun ve düzgün olduğu ortaya çıktı."

"RİVA SATILMAYACAK"

"Futbol gelirleri gerçekçi bir davranışla ana unsur olarak görünüyor. Bizim büyük Avrupa kulüplerinin seviyesine çıkabilmemiz için spor dışı gelirlere ihtiyacımız var. Yönetim kurulunun görevleri isi bunları kulübe kazandırmak. Riva projesi için beklenmesi lazım. Orası gelişen bir bölgedir. Gün geçtikçe değeri artacaktır. Biz katiyetle orasını değerlerndirmeyi düşünmüyoruz. Sıkıntılarımız olsa dahi."

"SEZON ORTALAMAMIZ ÇOK İYİ"

Burası çok büyük bir stat. 46 bin ortalamayla bu sezonu geçirdik. Başarı geldikçe ortalama da artacaktır. Avrupa kulüplerinin rüyalarında göremediği bir ortalamadır 46 bin. Ben stada girdiğim an heyecanlanırım. Dünyanın bütün statları böyle.

STADIN HİÇ KAPANMAMASI...

"Burada bütün krediyi seyirciye vermek lazım. Bizim tarftarımız 2 yıldır stadını korudu. Ben Trabzon maçında da aynı özveriyi ve desteği sağlayacaklarına inanıyorum. Stadın kapanmaması için her şeyi yapacaklarına inanıyorum. Taraftar getirdiği destekle, kulüp ve camialarına sahip çıkarak başarıya katkıda bulunuyorlar."

"YABANCI KONTENJANINI DÜŞÜRMEK, BAŞARIYI ENGELLER"

"Böyle bir fikir ortaya atıldı. Ama bu konuda henüz bir karar yok. Ve TFF başkanı tanıdığım kadarıyla kulüp başkanlarıyla konuşulmadıkça böyle bir konuyu karara bağlayacak yapıda birisi değil. Türk kulüplerin Avrupa'da başarılarını engellemek istiyorsanız böyle sınırlamalar koyarsınız. Siz piyasadan yabancı oyuncu rekabetini çekersiniz, bu yüksek meblaları hak etmeyen futbolcuların fiyatı artar ve bu paralar aracıların cebine gider. Bu konu sağduyu ile oturulup konuşulması gereken bir mesele."

"VERDİĞİM SÖZLER VAR"

"Benim hizmet sürecim neticeye endeksli. Benim vediğim sözler var. Kulübün her sene sıkıntı çekmeden, mevcut borçlarını eriterek devam etmek. En büyük vaadim kurumsallaşmada olmuştu. Burada da doğabilecek zaafların tedbirini almakt gerekir. ben bunları gerçekleştirdiğim vakit görevimi tamamlamış olacaktır. Ondan sonra daha genç ve dinamik insanlar gelip Galatasaray'ın başarısını devam ettirecektir."

"Galatasaray'ın marka değeri çok önemli. Bunu sadece futbolla değil diğer sporlarda da maksimuma ulaşıp marka değerinizi artırmanız gerekir. Tüm bunları bir araya getirdiğiniz vakit gerçek başarıyı sağlamış olursunuz. Amatör sporların başarı kriterini yukarıda tutması gerekir."

"Her yerde bir ivme kazandı Galatasaray. Hiçbirinde henüz istediğim bir neticeye varamadık. Önümüzdeki sezon daha başka bir tonda konuşacağım ve vereceğim mesajlar daha değişik olacak."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları