Az kaldı! Eboue...

Afrika Kupası nedeniyle Fildişi Sahili Milli Takımı'nın oynadığı karşılaşmalar bu sezon Galatasaray'ın oturan kadrosundaki taşları yerinden oynattı.

Galatasaray, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle takımdan ayrı kalan Emmanuel Eboue'nin bir an önce takıma katılmasını bekliyor. Başarılı oyuncunun gidişinin ardından savunma üzerinde çeşitli alternatifler deneyen teknik direktör Fatih Terim sağ bekte Sabri Sarıoğlu ve Tomas Ujfalusi üzerine alternatifler kuruyor

Sezon başında Premier Lig ekibi Arsenal'den transfer edilen ve kısa sürede takıma adapte olan Emmanuel Eboue, sergilediği performansla takımın yükselişinde önemli rol oynadı. Orta saha ve savunmanın farklı mevkiilerinde görev alabilen başarılı futbolcu, Sabri'nin sakatlığından sonra sağ bekte oynamaya başlamıştı. Bu sezon forma giydiği 17 maça da ilk 11'de başlayan Fildişili futbolcu attığı 2 golle de takımına katkı sağladı.

Tecrübeli futbolcu Eboue, sakatlığı nedeniyle Afrika Uluslar Kupası'nda ilk iki maçta forma giyemezken, Angola maçına çıktıktan sonra da sakatlanarak sedyeyle saha kenarına taşındı. Ciddi bir durumu olmadığı öğrenilen yıldız oyuncu Fildişi'nin finale kalması halinde Galatasaray'ın Gaziantepspor ve Kayserispor ile oynayacağı mücadelelerde de sahaya çıkamayacak.

Terim'in ve taraftarların dönüşünü merakla beklediği Eboue, büyük bir aksailik olmazsa 17 Şubat'ta Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda Mersin İdmanyurdu ile oynanacak olan maçta sarı-kırmızılı formayı yeniden sırtına geçirecek.


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları