"Bahse girerim"

Galatasaray'ın Sivasspor ile oynadığı maça ilişkin yazarların yorumlarını sizler için bir araya getirdik. İşte değerlendirmeler...

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında sahasında ağırladığı Sivasspor'a Erman Kılıç'ın tek golüyle mağlup olarak kupaya veda etti.

Teknik direktör Fatih Terim bu maçta Felipe Melo ve Johan Elmander gibi iki etkili silahını dinlendirdi. Terim, maç sonu yaptığı açıklamada, "Sonradan oyuna giren arkadaşlarımızın katkı yapmalarını beklerken, bunu yaptıklarını söyleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Vatan Gazetesi yazarlarından Gökmen Özdemir'in, maç değerlendirmesi ise olduk dikkat çekiciydi. Özdemir, "Son iki satır da Sercan Yıldırım ve Sabri Sarıoğlu için. Önümüzdeki sezon üzerlerindeki formanının renginin sarı-kırmızı olmayacağına şimdiden bahse bile girebilirim" şeklinde bir ifade kullandı.

İşte Türk spor basınının usta kalemlerinden Galatasaray - Sivassspor maçı değerlendirmeleri...

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN...



"G.Saray kadrosu bu. İçinden bir-iki taşı çektiğinizde domino etkisiyle yıkılabiliyor. Elmander ile Melo'yu oynatmadığınız anlarda yerine kimi koyduğunuz önemlidir. Eğer Riera size hiçbir şey vermiyorsa, Aydın'dan ilk 45 dakika sonunda vazgeçiyorsanız bir yerlerde hata var demektir. Ki bu da bazen sizin pahalı ödediğiniz bir hesaptır. Sezon başından beri aynı yazıları yazıyoruz. G.Saray kadrosunun sadece 11-12 oyuncudan ibaret olduğunu, bu kadroyla sağlıklı rotasyona gidilemeyeceği herhangi bir sakatlık veya ceza durumunda G.Saray'ın bunun üstesinden kolay kolay gelemeyeceğini yazıyorduk. Dün Elmander ile Melo'yu çektiğiniz kadro yerine yaptığınız takviyeler ve oyuncu değişiklikleriyle kağıttan bir ev gibi çöktü. Ne bir kanat organizasyonu ne bir gol pozisyonu ne de maçın başında Selçuk'un kaleyi bulan şutu dışında şutu vardı G.Saray'ın.

Son iki satır da Sercan Yıldırım ve Sabri Sarıoğlu için. Önümüzdeki sezon üzerlerindeki formanının renginin sarı-kırmızı olmayacağına şimdiden bahse bile girebilirim"

AHMET ÇAKIR / ZAMAN

"Devrenin ortalarında Sivasspor dengeyi kurup işi değiştirdi. Sonraki bölümde gole yakın olan rakip takımdı. Hatta geçen sezonki gibi Ufuk'un kalesine gelen ilk topun gol olma durumu sürseydi Cim Bom devreyi yenik kapatabilirdi... Terim devrede Riera'nın yerine Emre Çolak'ı alıp işi toparlar diye bakarken Aydın-Sabri değişikliği Sivas'ın golünü kolaylaştıran hata olduğu çok çabuk ortaya çıkan bir işlemdi. Baros'un verimsizliği ve umursamazlığı Necati'yi düşürdü. Böylece, gol atsın diye sahaya çıkarılan 3 adam adım bile atamaz hale geldi. Sivasspor attığı golün kıymetini iyi bildi. Bilinçli ve disiplinli oyunuyla hem onu korudu hem başka pozisyonlar buldu. En becerikli adamı Erman'ın yanlış seçimleri ve Eneramo'nun bu yöndeki becerisinin düşüklüğü farkın artmasını önledi... Terim'in Emre Çolak hamlesi de bu ortamda pek işe yaramadı. Çünkü oyundaki inisiyatif tamamen Sivasspor'a geçmişti. Hele sonlara doğru Sercan'ın oyuna alınması artık yenilginin kabullenilmesi anlamına geliyordu. Oynadığı bölümde bu oyuncunun ayağına top bile değmeyeceğini rahatlıkla tahmin edebildim. Terim elbette ki farklı düşünmek zorunda ama faturası da böyle oluyor. Riera ve Sercan'ın birer tranfer hatası olduğunu kabul edip tribünde oturtmak Galatasaray'ın çıkarına. Yoksa harika bir sezonun tadını kaçıran böyle fiyaskolara katlanmak gerekir"


"Galatasaray herhalde nasıl olsa bu maçı kazanırım dedi. Özellikle Fatih, futbolda bu sözün anlamını çok iyi bilen teknik adamdır. İki hafta evvel rakibini kendi sahasında 4-0 yen, hatta bir sürü de gol kaçır, Ziraat Türkiye Kupası'nda yine aynı rakiple oyna, maçı 1-0 kaybet ve elen... İşte futbolun anlaşılmaz tarafı bu. Hakem Kamil Abitoğlu, maçı kötü idare etti demeyecektim ama son dakikada sağ taraftan ortalanan top Ziya'nın gözle görülür şekilde eline çarptı. Abitoğlu, bukesin penaltıdır. Belki sen de G.Saray'ın kötü oyununa kızdın oh olsun diyerekten penaltıyı vermedin. Ama maçın neticesiyle ne kadar çok tesirin oldu. Eve gittiğin zaman yat, şöyle uzun uzun düşün bakalım Abitoğlu.."

OSMAN ŞENHER / MİLLİYET

"Futbol öyle bir oyun ki, rakibini biraz küçümsersen ismin ne kadar büyük olursa olsun cezalandırılırsın... Dün gece Galatasaray bunu yaşadı. Galatasaray, kadro derinliği olan bir takım değil. Melo ve Elmander dün gece oynamadı. Fatih Terim'in bütün düzeni bozuldu. Selçuk'un orta sahada randımanı düştü. Engin, Melo kadar yırtıcı-agresif değil. Melo'nun yaptığı işi yapamadı. Elmander ile Necati hücumda rakip defansı allak-bullak ediyordu. Baros çıt kırıldım bir santrfor... Elmander'in yerini dolduramadı. Ujfalusi belki de ilk defa bu kadar hatalar yaptı. Riera beklediğimiz patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi. Yani işin özü; dün gece Galatasaray iyi gününde değildi. 20 bin taraftar ne kadar takımı coşturmak için her türlü tribün şovunu yapsa da Galatasaray buna cevap veremedi. Fatih Terim, tabii ki dün gecenin en üzülen kişisiydi. Ama yapacağı hiç bir şey yoktu. Fenerbahçe derbisi Galatasaray'ı mental olarak bayağı yıpratmış. Bir de karşılarında beklenmedik şekilde sert ve disiplinli oynayan bir Sivasspor bulunca sonuç kaçınılmaz oldu. Şimdi gözler Trabzonspor maçında. 50 bin biletin hepsi satılmış. Artık öyle haftalara girdik ki, hata yapan arada puan farkı da olsa canı yanabilir. Son sözüm hakem Kamil Abitoğlu'na... Çok kötü bir maç yönetti. Bu kadar olumsuzluklara rağmen son saniyede Ziya'nın eline çarpan top penaltıydı. Bunu verebilirdi."

LEVENT TÜZEMEN / FOTOMAÇ


"Bir gerçek var ki Elmander ve Melo, Galatasaray için olmazsa olmaz olduklarını Sivas önünde herkese hissettirdiler. Baros, İsveçli golcünün yerini dolduramadı. Çünkü kafa, fizik güç, mücadele ve refleks olarak çok gerilemiş. Pozisyon alamıyor, top tutamıyor, son vuruşlarda da etkili ve de çabuk değil. Melo olmayınca G.Saray savunmasının defo yaptığına tanık olduk. Bu sezon Selçuk'la birlikte G.Saray'ın şifresi olan Melo, sadece oynayan ve oynatan bir isim değil, arkadaşlarının pozisyon alması konusunda da konuşan ve rakibin ölü toplarında defansın içine girip ekstra stoper görevi yapan biri"

UĞUR MELEKE / MİLLİYET


"Seyrantepe'de Galatasaray, müsabakanın büyük bölümünde topa sahip olduğu, oyunun genelini yönlendirdiği, rakibini (ikinci yarının ilk çeyreği hariç) 70-75 dakika sahasına hapsettiği, ama neredeyse hiç net pozisyon üretemediği bir garip maç oynadı dün gece... Böylece çok net bir gerçek ortaya çıktı Galatasaray ofansıyla ilgili: Varlığında hakkını belki eksik teslim ettiğimiz Elmander, yokluğunda mumla arandı. O olmayınca Necati'nin kuvvet eksiği, Galatasaray orta sahasının final pası (hatta yarı final pası) sıkıntısı gözüktü açıkça. Artık herhalde şunu çok net söyleyebiliriz: Elmander olduğunda (hem orta saha, hem de hücum özelliklerinden dolayı) bu takım adeta 4-5-2 oynuyor. O olmadığında Galatasaray eksiliyor, yalpalıyor; bir özel yetenek golü gelmezse dün geceki gibi kayıplar da mümkün olabiliyor."

MERT AYDIN / FOTOMAÇ

"Sivasspor'un sezon başından bu yana gösterdiği performansa bakarak Galatasaray'ın işinin kolay olmayacağını düşünenler yanılmadılar. Yakın zamanda Sivas  deplasmanında Galatasaray'ın kazandığı 4-0'lık galibiyetin bir ölçü olmayacağı belliydi. Aslında Sivasspor'un öndeki baskısını kıran Galatasaray ilk yarıda istediği gibi hükmetti oyuna. Melo'nun yokluğuna rağmen Selçuk'un müthiş futboluyla rakibini kıstıran Galatasaray'da özellikle Baros'un etkisizliği bu baskının golle renklenmesini engelledi. Galatasaray için sadece lig var. Artık tüm konsantrasyonlarını kalan 9 karşılaşmaya yansıtacaklar"
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları