Berbatov taktiği?

Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan Manchester United'ın Bulgar golcüsü Dimitar Berbatov konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar...

Galatasaray'ın forvet transferi için şu anda 1 numaralı adayı, Ünal Aysal'ın, "İngiltere'de oynayan, iri yapılı, beyaz tenli, yakışıklı bir golcü" diyerek tarif ettiği Dimitar Berbatov. Ancak tecrübeli forvete her geçen gün yeni bir takımın talip olması, Sarı-Kırmızılılar'ın işini bir hayli güçleştiriyor. Özellikle bu ekipler, Valencia, Anzhi, Paris SG ve PSV olunca...

Ayrıca, transfer dönemi yaklaştıkça, başka birçok ekibin daha devreye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Örneğin İtalya'daki bazı spor yazarları, Milan'ın Berbatov'u transfer etmeyi düşünebileceğini yazmaya başladı. Durum böyle olunca, Galatasaray Yönetimi transferde bir adım öne geçmek için kolları sıvadı ve bir yol haritası çizdi.

En önemli koz taraftar

Buna göre, ilk olarak Galatasaray'la ilgili detaylı bir tanıtım kaseti hazırlanacak. Bu kasette, taraftarlar ve tribün şovları da yer alacak. Ayrıca, sadece sahaya çıkanları değil, ziyaret edenleri de kendisine hayran bırakan Türk Telekom Arena için de özel bir tanıtım yapılacak. Hazırlanacak bu kaset, Bulgar golcünün menaceri Emil Dantchev'le yapılacak ilk görüşme sonrasında Berbatov'a ulaştırılacak. Ayrıca bazı yöneticiler sık sık İngiltere'ye giderek 30 yaşındaki forvetle temas kuracak. "Sadece yıldız transferleri için bizzat görüşme yaparım" diyen Ünal Aysal da gerekirse devreye girecek.

Kesenin ağzı açılacak

Felipe Melo, Galatasaray'a geldikten sonra yaptığı bir açıklamada, "Birçok talibim vardı. Ancak bana özel bir futbolcu olduğumu hissettirdiği için Galatasaray'ı seçtim" demişti. Sarı-Kırmızılı yönetim, bu taktiği Dimitar Berbatov için de kullanacak. Tecrübeli golcüye özel bir futbolcu, önemli bir yıldız olduğu her şekilde hissettirilecek. Cim Bom'un, Anzhi ve Paris SG dışındaki diğer taliplere karşı bir avantajı da Berbatov'a daha yüksek ücret ödeyebilecek olması. 30 yaşındaki oyuncu, Manchester'dan yıllık 10.75 milyon TL kazanıyor ancak vergiler düşüldükten sonra eline yaklaşık 6.2 milyon TL geçiyor. Melo'ya yıllık 8 milyon TL ödeyen Galatasaray, Berbatov için de bu ücrete yakın bir teklif yapmayı planlıyor. Kısacası yönetim, İngiliz basınının tabiriyle ‘Berbatov'un Manchester kabusunu bitiren takım' olmak için elinden geleni yapacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları