Beşiktaş ve Bruma uyarısı!

Galatasaray'ın Gençlerbirliği ile berabere kaldığı karşılaşmayı, deneyimli teknik adam Mustafa Denizli değerlendirdi.

Galatasaray'ın Gençlerbirliği ile deplasmanda berabere kalmasının ardından teknik direktör Mustafa Denizli, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde, karşılaşmayı değerlendirdi.

Mustafa Denizli, "Tartışılacak konularda biri de Bruma. Oyuna ilk 11 başlamaması veya geç alınması Galatasaray adına bir eksiydi." derken, "Galatasaray'ın bu orta saha görüntüsü, Beşiktaş maçı için kesinlikle yeterli değil." yorumunu yaptı.

İşte Mustafa Denizli'nin Galatasaray yorumu...

Galatasaray'da ilk yarı dikkat çeken nokta nedir?
Orta sahasından bahsedebiliriz. Belki çıkarabileceği en ofansif orta sahayla oynadı. Selçuk-Emre-Burak'lı orta sahada Burak topları iyi kullandı. Emre, Galatasaray'da oynadığından beri belki de en etkili defans arkası koşusunu yaptı. Ve bu ikilinin arkasını toplamak da Selçuk'a düştü. O da çok çalışıp bu görevi iyi yaptı.

BRUMA SORUNU
Gençler'e beraberliği getiren faktörler nelerdi?
Esasında oyunun görüntüsünde önemli bir değişiklik yok. Gençler yine ataklar buldu. Bunun nedeni Galatasaray defansının görevini yapapamasıydı. Gençler golü bulduktan sonra ortaya çıkan tablo tam bir antrenman havası. Galatasaray da Gençlerbirliği de hücuma çok rahat çıkıp pozisyonlar yakaladı. Elbette tartışılacak konularda biri de Bruma. Oyuna ilk 11 başlamaması veya geç alınması Galatasaray adına bir eksiydi.

BEŞiKTAŞ DERBiSiNE YETMEZ
Galatasaray'ın bu orta saha görüntüsü, Beşiktaş maçı için kesinlikle yeterli değil. Bu orta sahayla Beşiktaş karşısında Galatasaray çok zor anlar yaşar. Buna karşın Gençlerbirliği'nin de orta sahası ofansif olarak oldukça yetersiz. Galatasaray orta alan gücünü Gençlerbirliği gibi takımlara karşı kullanabilir ancak derbilerde zorlanır.

ÇOK RAHAT GOL YİYOR
Hamza Hoca ile ilk kez ligde puan kaybedildi...
Evet, Hamza Hoca ile devamlı kazanılıyordu ama futbol olarak sahanın tek hakimi olarak kazandığı maçlar değildi bunlar. Galatasaray gol atıyor ancak rahat da gol yiyor. Bu tablo çok fazla değişmedi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları