Biz de rahatız! Siz de...

Galatasaray'ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, sabah saatlerinde başlayan emniyet mensuplarının araması hakkında bir açıklama yaptı.

Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sabah saatlerinde bir soruşturma kapsamında arama yapılmıştı. Yapılan aramanın ardından Galatasaray'ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, medya mensuplarına bir açıklama yaparak 'oluşan bilgi kirliliğine' son verdi.

Doğan, Bülent Tulun'un sanık olarak değil tanık olarak bilgisine başvurulduğunun altını çizerek, emniyet güçlerinin elinde arama belgesi olmadığını ve emniyet güçlerini kendilerinin davet ettiğini söyledi.

Doğan ayrıca, olayların şike ve teşvik soruşturması kapsamında değil; kulübün kendi içerisindeki işlerden dolayı gerçekleştiğini belirterek, "Tulun ile emniyet güçleri arasındaki bilgi, belge alışverişi 2007 yılındaki bir belge ile ilişkili" dedi.

Konu hakkında bir yorum yapan Ahmet Çakar, 2007 yılında Bülent Tulun'un Adnan Polat'a Song'a ödenmesi gereken ancak ödenmeyen para ile ilgili bir mektup yazdığını ve belge alışverişinin de bu durumdan kaynaklandığını belirtti.

İşte Sedat Doğan'ın açıklamaları;

- "Sabah güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a bir davet geldi. Bu davet çerçevesinde Arena'da görüşme yaparken, Bülent Tulun'un aleyhinde gözaltı ve tutuklama kararı yok. Tanık sıfatında bilgisine başvuruluyor. Daha önce yazılan bir belge ile ilgili, ki bu belge 2007 tarihine ait, bu konuda bilgi veriyor. Biz de G.Saray Kulübü olarak hangi konuda destek olabileceksek o konuda destek olmak istiyoruz.

Bu bağlamda kulüp daha yeni taşındı Arena'ya. Arama emri olmamasına rağmen Arena'ya güvenlik güçlerini davet ettik. Kulüp tarafından verilmesi gereken bir belge varsa bunu vermek için davet ettik. Bülent Tulun belgenin bir örneğini vermek için arama kararı olmamasına rağmen kendi evine güvenlik güçlerini davet etti. Güvenlik güçlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2007 yılına ilişkin ve içeriğini benim de bilmediğim bir belge. Bu şikeyle ilgili bir şey değil. Tamamen kulübün iç işleriyle ilgili bir belge. Bu belge bir mektup niteliğinde olan bir belge."

"GALATASARAY'IN ŞİKEYLE ALAKASI YOK"


- "Kime yazıldığını ben de bilmiyorum. Bülent Tulun, bu belgeyi güvenlik güçleriyle paylaşıyor. Bu şikeyle alakalı bir şey değil. Kulübün iç işleriyle alakalı bir konu. Arama ihtiyacı duyulmadı, biz emniyet güçlerini davet ettik. Emniyet güçleri, burada Sayın Bülent Tulun'u bekliyorlar.

G.Saray'ın şikeyle alakası yok, bunu kısa süre içinde herkes öğrenecek. G.Saray Spor Kulübü yönetimini endişelendiren bir konu yok. Emniyete yardım edebileceğimiz bir belge varsa, elimizden geleni yapacağız. Gocunacak bir durumumuz yok. "

Sedat Doğan bu açıklamanın ardından, soru almadan konuşmasını tamamladı.


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları