'Böylesini görmedim"

Galatasaray'ın İsveçli golcüsü Johan Elmander, GSTV'de yayınlanan 'Adım Adım Şampiyonluğa' programında sezonu değerlendirdi.

Galatasaray'ın İsveçli golcüsü Johan Elmander, GSTV'de yayınlanan 'Adım Adım Şampiyonluğa' programında şampiyonlukla noktalanan sezonu değerlendirdi. Çok iyi bir takım performansı sergilediklerini dile getiren Johan Elmander, "Böyle bir teknik direktörle çalıştığım ve böyle bir takımın parçası olduğum için gerçekten gurur duyuyorum” dedi. Taraftara da övgüler yağdıran başarılı oyuncu, "Taraftarımız gerçekten harika. Daha önce hiç böyle bir taraftar görmedim" şeklinde konuştu

- Öncelikle geride bıraktığımız sezonla ilgili görüşlerini almak istiyorum. Normal sezonu dokuz puan önde lider olarak tamamladınız...
"Gerçekten çok başarılı bir sezon geçirdik. Sezon boyunca çok iyi futbol ortaya koyduk. Normal sezonu Fenerbahçe'nin 9, Beşiktaş'ın 21, Trabzonspor'un 22 puan önünde tamamladık. Bu çok iyi bir takım performansı. Böyle bir teknik direktörle çalıştığım ve böyle bir takımın parçası olduğum için gerçekten gurur duyuyorum."

-Sezon başında birçok yeni transfer yapıldı. Yeni kurulan takımın bu kadar kısa sürede başarılı olmasını neye bağlıyorsun?

"Soyunma odasına girdiğimizde herkes kendini evindeymiş gibi hissediyor. Adaptasyon sorununu çok hızlı atlattık. Fatih Terim gibi çok önemli bir teknik direktöre sahibiz. Bu kulübe geldiğim ilk günden beri yabancılık çekmedim ve kendimi evimdeymiş gibi hissettim. Bu da bu kadar iyi oynamamızın altında yatan en önemli neden. Demin de belirttiğim gibi çok iyi bir teknik direktöre sahibiz. Çok iyi bir oyun ortaya koyduk ve her maçta da bu oyunumuzu geliştirdik."

- Geriye dönüp baktığında senin için en unutulmaz karşılaşma hangisi?
"Bu sezon çok mücadele ettik. Her maç şampiyonluğu düşleyerek sahaya çıkıyorduk. Birçok iyi karşılaşma oynadık. Taraftarlarımız gibi benim de unutamayacağım 90 dakikalar var. Beşiktaş karşısında iki gol kaydettiğim maç çok önemli bir karşılaşmaydı. 3-1 kazandığımız ve bir gol kaydettiğim Fenerbahçe maçı da çok özel bir karşılaşmaydı. Harika bir futbol ortaya koymuş ve üç golle kazanmayı başarmıştık. Bence en unutulmaz maç Fenerbahçe karşılaşması."

- Bu sezon 12 gol kaydettin. Senin en için en güzeli, en unutulmazı hangisiydi?
"Sadece maçlar değil, asla unutmayacağım goller de var. Taraftarlarımızla o zorlu maçlarda yaşadığımız ortak sevinç beni buraya her gün daha çok bağladı. Örnek vermek gerekirse; Beşiktaş'ı yendiğimiz karşılaşmada attığım ilk gol çok güzeldi. Benim için kişisel olarak evimizde Fenerbahçe'ye karşı gol atmak çok güzeldi. Seçmek gerçekten çok zor. Çünkü takım olarak kaydettiğimiz bütün goller gerçekten çok önemliydi. Ancak şu bir gerçek ki bütün bu güzel goller ve galibiyetle biten maçlar, her şeyin en güzelini hak eden taraftarımıza az bile..."

- Süper finale baktığımızda Galatasaray'ın deplasman karşılaşmalarında iç sahadaki maçlara göre daha iyi bir performans sergilediğini gördük. Bunu nasıl değerlendirirsin?
"Bu sezon her maç üst düzey mücadele ettik. Gerek kendi sahamızda gerekse deplasmanda olabildiğince güzel futbol, güzel goller ve şampiyonluğu isteyen bir takım göstermek istedik. Kendi evimizde de çok iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Sadece golü bulmakta bazen sıkıntı yaşadık. Çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Birçok gol pozisyonu yakaladık. Son vuruşlarda şanssız olduğumuzu söyleyebilirim. Futbol şansı, baskı ve strese asla yenilmedik, her zaman gücümüzü sahaya yansıttık.  Ve sonunda da istediğimizi aldık."

- Normal sezonda da Süper Final'de de derbilerde Galatasaray çok iyi bir performans ortaya koydu. Bu performansla ilgili neler söylemek istersin?
"Süper Final'de normal sezonki kadar iyi bir performans ortaya koyamadım diyebilirim.  Ama diğer takım arkadaşlarım iyi bir performans sergileyerek bunu telafi etti. Normal sezonun sonunda şampiyonluğa uzanmak için önümüzde sadece 6 maç vardı ve her maç bizim için final niteliğindeydi.  Ben ve takımdaki herkes ilk gün neyse en zor günde de şampiyonluğa aynı derecede inanıyordu. Bazen sadece sahaya çıkmakla olmaz, inanmak da önemlidir. Özellikle derbilerin olduğu bir final serisinde de buna çok ihtiyacımız oldu. Üst üste derbi oynamak, stratejinin kolay zedelenmesine yol açabilir. Ama dediğim gibi biz inanmıştık ve başaranlar her zaman hak etmiştir."

- Taraftarlar için neler söylemek istersin. Bu sezon size müthiş bir destek verdiler. Özellikle derbilerin öncesi ve sonrasında Florya'da müthiş anlar yaşandı.
"Taraftarımız gerçekten harika. Daha önce hiç böyle bir taraftar görmedim. Bizi her zaman müthiş bir şekilde destekliyorlar. Maç öncesinde, maçta ve maçın ardından hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyorlar. Takımdaki herkes bu destekten dolayı çok mutlu. Karşılaşma için tesislerden ayrılırken yol boyunca takım otobüsüne eşlik ediyorlar.  Bu gerçekten inanılmaz. Maçlara hazırlanırken veya 90 dakika içinde önemli bir karar verirken hep onları düşünüyorum, onlar için her zaman daha iyi oynamaya çalışıyor, Galatasaray için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Hem onların bu güzel desteği hem de Galatasaray'daki ortam futbol kariyerimde daha önce rastlamadığım kadar güzel. Galatasaraylılar için bu kulüp ne kadar özelse benim için de o kadar büyük anlam taşıyor."

- EURO 2012'lye ilgili görüşlerini de almak istiyorum. İngiltere, Fransa ve Ukrayna'yla aynı grupta mücadele edeceksiniz. İsveç milli takımının şansını nasıl değerlendiriyorsun. İlk maçta Ukrayna'yla oynayacaksınız…

"Çok önemli bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Ukrayna'yla oynayacağımız ilk maç en kritik karşılaşma diyebilirim. Ev sahibine karşı oynayacağımız için bizi kolay bir maç beklemiyor. Fransa ve İngiltere her şeyi yapabilecek potansiyele sahip takımlar. Biz grupta herkesi şaşırtacak takım olabiliriz. Böyle durumlarda iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Bir sonraki tura yükselmek için önemli bir şansımız var. Tabi ki zor bir gruptayız ve bu kolay olmayacak."

- Bu belki de senin ve senin jenerasyonundaki oyuncuların son Avrupa Şampiyonası diyebiliriz. Bu da senin için bu şampiyonanın önemini daha da arttırıyor. Bu konuda neler söylemek istersin?
"Büyük ihtimalle forma giyeceğim son Avrupa Şampiyonası olabilir. Ama bir Dünya Kupası'nda daha forma giyeceğimi düşünüyorum. Milli formayla mücadele etmekten gurur duyuyorum. Çok iyi bir takıma sahibiz ve bir üst tura çıkmak için önemli bir avantajımız olduğunu düşünüyorum.  İsveç formasını giyip, o forma için mücadele etmek gerçekten müthiş bir duygu. O formayı bu kadar çok giyme şansı elde ettiğim için gurur duyuyorum."


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları