"Boynumuzu uzatırız, kıvırtmayız!"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Refik Arkan gündemle ilgili birçok konu hakkında açıklamalar yaptı. İşte Arkan'ın sözleri...

Refik Arkan, Fenerbahçe cephesinin "Galatasaray da potaya girecek" iddiasına yanıt verdi. "Bir iddia çıkarsa boynumuzu uzatırız. Kıvırtmayız" dedi. Demirören'in 8-0'lık maçı hatırlatmasını da yersiz ve anlamsız buldu. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Refik Arkan konuştu.

Tarihi kongreyi değerlendirdi. Kendilerine yöneltilen iddialara çok ilginç yanıtlar verdi. Refik Arkan, öncelikle Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in kongredeki 8-0'lık maç hatırlatmasına değindi:

"Gereksiz ve anlamsız bir ifade oldu. Sayın başkanın geçmişteki omaçı hatırlatması, yersiz bir çıkıştı."

Seba'nın sözüydü

Demirören, "Bizim için şerefli ikincilikler daha önemlidir. Bu sözü başkanımız Süleyman Seba, 8-0'lık Ankaragücü-Galatasaray maçından sonra söylemişti" ifadelerini kullanmıştı.

İddianamede adımız geçmiyor

Refik Arkan bir süre önce "Biz Galatasaray'ın 3 katıyız. O yüzden bağırıyorlar" diyen Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in sözlerini "Fenerbahçe umurumuzda değil" şeklinde değerlendirmişti. Arkan, Özdemir'in dün bir gazeteye yansıyan "Galatasaray da potaya girer. Göreceksiniz neler çıkacak" söylemini de değerlendirdi.

"Bunlar Nihat Bey'in görüşleri. Ama bizimle ilgili ortada hiçbir şey yok. Eğer hakkımızda bir iddia çıkarsa boynumuzu uzatırız. Biz hiç kıvırtmayız. Galatasaray olarak cezamızı çekeriz. Ne iddianamede varız, ne de bir tapemiz var. Galatasaray ile ilgili bir takibat duydunuz mu? İfademiz alındı mı" dedi.

Aydınlar Fener formasını çıkarttı

Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a çağrıda bulunan Refik Arkan "İstifası kaosu büyütür" dedi.

"Mehmet Bey'e haksızlık yapılmıyor desem, yanlış olur" ifadesini de kullanan Refik Arkan sözlerini şöyle bitirdi: "Mehmet Bey Fenerbahçelilikle de suçlandı. Biz Galatasaray olarak tarafsızlığına inanıyoruz. Fenerbahçe formasını o koltuğa oturduğunda çıkarttı. Tek hatası bu süreci uzatmak oldu.

Fenerbahçe'yi anlıyoruz ama...

Fenerbahçe'nin talebine aslında manevi olarak düşündüğünde hak verdiğini ifade eden Refik Arkan "Onların durumuna da hassasiyet göstermek gerekir. Ne var ki kurallar net. Mahkeme kararına bir de Yargıtay aşamasını eklerseniz, 5-6 yıllık bekleme sürecini ne Türk futbolu, ne UEFA kaldırır" dedi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları