Bruma'da kritik gün! Görüşme..

Galatasaray'ın gündeminde olan ve geleceğin Cristiano Ronaldo'su olarak gösterilen Bruma'nın kulübü Sporting Lizbon ile olan sözleşme krizi 11 Temmuz'da (bugün) sona erebilir.

Galatasaray'ın gündeminde olan ve futbol otoriteleri tarafından gelecek neslin Cristiano Ronaldo'su olarak nitelendirilen Portekizli genç oyuncu Bruma'nın, kulübü Sporting Lizbon ile olan sözleşme çıkmazı hala devam ediyor.

Bruma ve menajeri, kulüp ile olan kontratlarının Temmuz ayı sonunda biteceklerini ifade ederken, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon ise genç oyuncunun bir yıl daha sözleşmesi olduğunu iddia ediyor. Galatasaray dahil olmak üzere Avrupa'nın önemli takımlarının peşinde olduğu Bruma, adeta yılan hikayesine dönen sözleşme çıkmazı yüzünden ise transfer gelişmelerinde yol alamıyor. Ve nihayet taraftlar 11 Temmuz'da (bugün) bir araya gelecekler.

LİZBON HEM DAHA VAR DİYOR, HEM UZATMAK İSTİYOR

Bruma ve menajeri, Sporting Lizbon ile olan sözleşmelerinin sona erdiğini ifade etse de, Portekiz ekibini Bruma'nın 1 yıllık daha kontratı olduğu konusunda ısrarcı. Aslında gayet net olması gereken bu konuda her iki tarafında bambaşka ifadeler kullanmalarının arkasında ise bambaşka bir detay yatıyor.

Genç oyuncu Sporting Lizbon ile sözleşme imzaladığı 2010-11 sezonunda henüz 18 yaşını doldurmadığı için FIFA yönetmeliği gereği herhangi bir kulüp ile 3 yıldan daha uzun sözleşme imzalayamıyordu. Bruma ve Sporting Lizbon'un, bu sorunu çözmek adına iki kontrattan oluşan bir anlaşma yaptıkları ve 3 yıllık sözleşmenin yanında bir de 2013-2014 sezonu için geçerli olması amacıyla düzelenen başka bir kontratın olduğu belirtildi.

Bruma'nın söz konusu ikinci sözleşmeyi imzalamadığı için sezon sonunda serbest kalacağı belirtilirken, Sporting Lizbon ise bu sözleşmenin geçerli olduğunu savunuyor. Portekiz ekibi ayrıca yetenekli oyuncuyu elinden kaçırmamak için sözleşmeyi 2018 yılına kadar uzatmanın da yatırımlarını yapıyor. İki taraf kendi aralarında orta yolu bulmadıkları taktirde ise konu FIFA'ya taşınacak ve nihai karar FIFA tarafından verilecek.

GOMES: "ATEŞLE OYNUYORLAR..."

Yaşanan bu kontrat çıkmazı sebebiyle, kulüp ile hem Bruma'nın hem de menajeri Babiano Gomes'in arası bozulmuş durumda. Bruma'nın menajeri Gomes, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ile bu sürtüşmenin boyutlarını açıkça gözler önüne sermişti.

Kulüp başkanı ile Bruma konusunun konuşmak adına randevu ayarlandığını fakat bu randevunun başkan tarafından çok meşgul olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini ve bir daha konuşamadıklarını söyleyen Gomes, "Bu konuda pek ciddiye alınmıyoruz, görüşülmüyoruz bile. Bir hafta daha bekleyeceğim şu an için anlaşma konusunda kapı yarıya kadar açık ama dediğim gibi bir hafta bekleyeğiz ve göreceğiz. Durumu başkanın tavırları belirleyecek böyle yaparkak ateşle oynuyorlar." demişti ve bahsi geçen bir haftalık süreç bitti.

KADERİ BUGÜN BELLİ OLABİLİR

Uzun süredir hiç bir netlik kazanılmayan Bruma'nın durumunda 11 Temmuz'da (bugün) önemli gelişmeler yaşanabilir ve hatta Portekizli yıldızın geleceği netlik bile kazanabilir. Yerel saat ile 17:00'da Bruma'nın temsilcileri ve Portekiz ekibi Sporting Lizbon'un temsilcileri biraraya gelecek ve "sancılı sözleşme çıkmazı" sonlandırılmaya çalışılacak. Ayrıca, Bruma'nın program dahilinde 11 Temmuz'da takımın kampına katılması bekleniyor.

CHELSEA VE GALATASARAY PEŞİNDE

Ayrıca Galatasaray'ın yanı sıra Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea'nin ciddi şekilde Bruma'nın peşinde olduğu ifade edildi. Portekizli genç yetenek için 12 milyon poundu gözden çıkardığı iddia edilen Londra ekibinin bu teklifinin, Bruma için 15 milyon pound isteyen Sporting Lizbon tarafından reddedildiği belirtilmişti.

Fakat oyuncunun menajeri yaptığı açıklama ile söylentilere açıklık getirmiş ve Chelsea'nin yalnızca 4 milyon euroluk bir teklifte bulunduğu, Galatasaray'ın ise daha yüksek teklif olan 7 milyon euroyu önerdiğini ifade etmişti. Bu açıklamalarından ardından konu ile ilgili olarak konuşan Fatih Terim de Bruma transfer hakkında "Evet ama bu konu hakkında fazla konuşamam" ifadelerine yer vermişti.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları