Bugün bizi ne bekliyor?

Giresunspor - Galatasaray maçı öncesi değerlendirmeler! Bizi ne bekliyor?

Fanatik Gazetesi yazarlarından Metin Karabaş, Giresunspor - Galatasaray maçı öncesi değerlendirmeler yaptı. Karabaş'ın yazısını tamamını Fanatik Gazetesi'nde bulabilirsiniz.

Ligin ilk maçında Giresunspor’a konuk olacak Galatasaray, Avrupa’da tur atlayarak moral buldu. Takımdaki eksik bölgelere yapılan transferler ve oyuncuların fiziksel kalitelerinin bir önceki maça oranla nispeten iyi olması Sarı-Kırmızılılar'ın avantajı. Fatih Terim’in takımı için sorun yaratabilecek en büyük etken ise yorgunluk olabilir. Uzun süren İskoçya uçuşunun ardından sezona deplasmanda başlamak kolay değil.

Tempo maçın geneline yayılmalı

St. Johnstone maçının ikinci yarısındaki oyun Fatih Terim’in öğrencilerinden istediği futbola yakın sinyaller verdi. Tabii ki bu performansın yeterli olmadığı kesin. Sarı-Kırmızılı oyuncuların bu temposunu 70 dakikanın altına düşürmemesi gerekir. Bir de son zamanlarda yapılan bireysel hataların bu kez son bulması elzem.

Kilidi açabilmek için...

Savunma oyuncularının ve Muslera’nın motivasyonlarının yüksek olması gerekir. Önde baskı ve rakibe yakın oyunu tercih etmesi muhtemel olan Galatasaray’da orta saha oyuncuları başrolde olacak. Özellikle Taylan, Berkan ve Kerem’in sergileyeceği futbol kilidi açabilmek için büyük önem taşıyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları