Bülent Timurlenk: "İşleyen sistem bozulmamalı"

Galatasaray'ın çift forvetli sistem denemesi tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Sports Digitale Youtube kanalında Bülent Timurlenk, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Timurlenk'in açıklamaları şu şekilde:

"BARCELONA 4 YEDİ"

"Galatasaray ligde 6'da 6 yaptı, derbi galibiyeti ve Yunanistan Ligi şampiyonu PAOK'u devirerek Avrupa'ya iddialı giriş yaptı. Bundan sonra rotasyon yaptı. Bu bir tercih değil mecburiyetti. Barcelona, Osasuna'dan 4 yedi. Alman teknik adam Hansi Flick, 6 kişilik bir rotasyon yaptı. İspanya gazetecileri, Barça'yla dalga geçti 'Baby Barcelona' dediler.

"İŞLEYEN SİSTEM BOZULMAMALI"

"Galatasaray'ın iki sene üst üste şampiyon olan bir kadrosu ve sistemi var. Bir maç çift forvet, bir maç tek forvete dönerse o zaman takımın dengeleri bozulabilir. İşleyen sistemi bozmamak gerek. Elias Jelert ve Roland Sallai'de de futbol kariyerlerinde Osimhen ve Icardi İle çok fazla oynamadıkları için o tedirginlik hissini görüyoruz. O psikolojiyi atlattıkları zaman daha iyi olacaklarını düşünüyorum."

"MUHTEMELEN EMEKLEYEREK YÜRÜYORLARDI"

"Bazen taraftarlar, futbolcuların insan olduğunu unutuyor. Muslera'nın ailesi, çocuklarının eğitimi için Uruguay'da yaşıyor. Bunları dikkate almak lazım. Sosyal medyadaki bazı taraftarlar da 3-5 kuruş para almak için bu yollara başvurup Muslera'yı hedef alıyorlar. Muhtemelen Muslera Lazio'dan Galatasaray'a geldiği zaman emekleyerek yürüyorlardı." ifadelerini kullandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları