Bülent Timurlenk: "Kalite farkı var"

Spor yazarı Bülent Timurlenk, Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken değerlendirme yaptı.

Spor yazarı Bülent Timurlenk, Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

Bülent Timurlenk, "Rakibinden bir gün fazla dinlenen, 50 bin taraftarı önünde derbiye çıkacak olan Galatasaray, tutanı Muslera ve atanları Osimhen-İcardi ile ezeli rakibiyle kantara çıkartıldığında kalite olarak ağır basıyor. Sarı kırmızılı takımda derbinin kader adamları Osimhen ve diziliş tercihi ve oyuna dokunuşları çok mühim olan Okan Buruk" diye konuştu.

İŞTE YAPILAN DEĞERLENDİRMELER

"İsabetli transferlerini Süper Kupa'ya yetiştiren Beşiktaş'tan Süper Kupa'da tarihi tokat yiyen Galatasaray'ın gerek Şampiyonlar Ligi biletini kaçırırken gerekse ligin ilk 9 haftası ve Avrupa Ligi'nde en büyük sıkıntısı kalesini gole kapattığı maç sayısı ve farklı öne geçtiği maçlarda tabelada rakibe yakalanması. Rehavet ya da geç gelen değişiklikler sebebi görünse de sarı-kırmızılıların takım savunmasının geçen sezonun gerisinde olduğu su götürmez bir gerçek. İcardi ve Osimhen'i birlikte kullanmak için üçlü defans denemesinde Barış ve Yunus gibi kanat beki özelliği olmayan hücumcu iki oyuncu ve de Mertens'i birlikte kullanmak 3 puanı getirse de çarşamba günü maçın ikinci yarı skorunun 1-3 Elfsborg lehine olduğunun altını çizmek lazım. Sol beke ilaç olan Ismail Jacobs'un yokluğu mühim. Abdülkerim'in savunmadan çıkarken kaptırdığı toplar ve Kaan Ayhan'ın da hızlı forvetler karşısında yavaş kalması, Buruk'un takımındaki soru işaretleri. Üçlü defans çıkması halinde karşısında 4-3-3 dizilen Beşiktaş, bu oyun kurgusunda kanatlardan çok pozisyon bulabilir.

"KALİTE AĞIR BASIYOR"

Rakibinden bir gün fazla dinlenen, 50 bin taraftarı önünde derbiye çıkacak olan Galatasaray, tutanı Muslera ve atanları Osimhen-İcardi ile ezeli rakibiyle kantara çıkartıldığında kalite olarak ağır basıyor. Sarı kırmızılı takımda derbinin kader adamları Osimhen ve diziliş tercihi ve oyuna dokunuşları çok mühim olan Okan Buruk"

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları