Büyük skandal!

Hollanda karşısında sahadan boynu bükük ayrılan milli takımımızda teknik direktör Abdullah Avcı eleştirilerin hedef noktasındaki isim oldu.

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Grup elemelerinde Hollanda'ya 2-0'lık skorla mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında ise eleştirilerin odağında milli takımlar teknik direktörü Abdullah Avcı vardı.

Selçuk İnan'a karşılaşmada forma şansı tanımayan Abdullah Avcı, kötü futbolun sorumlularından biri olarak gösterilirken; yıldız futbolcunun kadroda yer almaması Avcı'nın en çok eleştiri aldığı nokta oldu. Karşılaşma sonrası sosyal medya Selçuk İnan kararı ile çalkalanırken; Abdullah Avcı, bu kararın taktiksel olduğunu belirtti.

Barcelona'ya koysan sırıtmadan oynar denilen Süper Lig'in en iyi oyuncusuna takımda yer bulamayan Avcı, Burak Yılmaz'ı da 70. dakikaya kadar kenarda oturtarak büyük bir yanlışın altına imzasını attı. Burak Yılmaz'ı 70. dakikada Sercan Sararer'in yerine oyuna alan genç çalıştırıcı, oyununun sıkıştığı bu anlarda bile Selçuk İnan'ı oyuna almayı düşünmedi.

Karşılaşma sonrası bu kararıyla taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekerken; Türkiye'nin önde gelen kalemleri köşelerinde bu kararın vehametine değindiler.

Uğur Meleke, Milliyet'teki köşesinde; "Bizim milli takımın, (Abdullah Hoca'nın akıl almaz Selçuk tercihine rağmen) zamana ihtiyacı olduğu ortada, kabul ediyorum. Dünyada (uzaylı İspanyollar hariç) Gökhan'la Selçuk'un dakika alamayacağı tek milli takım bizimkidir herhalde!" ifadelerini kullanırken; Erman Toroğlu Hürriyet'teki köşesinde "Abdullah Avcı, iyi çocuk hoş çocuk ama kendisine ilerde 'boş çocuk' dedirtmesin. A Milli Takım Teknik Direktörlüğü, deneme tahtası değildir. Ağırlığını kaldıramazsan, altında ezilirsin. Çünkü, 'canımla, ciğerimle' bu işler yürümez." sözleriyle Avcı'ya yüklendi.

Habertürk'te yazan Sergen Yalçın ise Abdullah Avcı'nın Selçuk kararını, "Selçuk İnan, Burak gibi elimizde çok tecrübeli oyuncular varken, tecrübesiz oyuncularla maça başlanmasına anlam veremedim. Selçuk, Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri ancak maç boyu kenarda oturdu. Son sezonun gol kralı Burak bu kadar kötü oyuncu mu ki hem G.Saray’da hem de milli takımda 11’e giremiyor." ifadeleriyle eleştirdi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları