Çekil aradan Sporting!

Teknik direktör Fatih Terim'in ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği Fildişili yıldız Emmanuel Eboue için sürpriz bir takım resmen devreye girdi. İşte son gelişmeler ve Eboue detayları...

Galatasaray'da transfer çalışmaları son sürat devam ederken; transferin merkezindeki kulüp Arsenal cephesinde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. EmmanUEl Eboeu'yi elden çıkartmadan önce savunmaya takviye çalışmalarına hız veren Arsenal'de Arsene Wenger, Birmingham'dan Scott Dann, Bolton'dan Gary Cahill ve Everton'dan Phil Jagielka'nın transfer edilmesi için yönetime kesin talimat verdi.

Arsenal yönetimi ise Wenger'in isteklerini karşılamak için harekete geçti ve ilk teklifini Scott Dan için Birmingham'a yaptı. Gunners'ın Dan hamlesi için gözden çıkarttığı rakam ise 10 milyon sterlin...
 
Arsenal üç savunma oyuncusunun yanı sıra Kosta Rika'lı genç forvet Joel Campbell için Deportivo Saprissa ile 930 bin sterlin karşılığında anlaşmaya vardı. Arsenal'in hücum bölgesine yaptığı son hamle de Gimnàstic de Tarragona'nın 18 yaşındaki genç yıldızı Samuel Galindo için yapacak.

Arsenal cephesinde bu gelişmelerin yaşanması Galatasaray'ı da direkt olarak etkiliyor. Yapacağı transferler doğrultusunda Emmanuel Eboue, Andrei Arshavin ve Nicklas Bendtner ile yollarını ayırmanın planlarını yapan Arsenal'de menajer Arsene Wenger konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Eboue'nin takımdan ayrılacağını belirten Wenger, "Eboue takımdan ayrılacak ancak şu anda kesin olarak bir takım ile anlaştığını söylemek yanlış olur. Bazı ihtimaller var ve hem kulüp hem de Eboue bu ihtimalleri değerlendiriyor. Bendtner için de Sporting ile bazı görüşmeler var ancak o konuda da net bir ifade kullanmak güç" dedi.

İngiliz basını Arsene Wenger'in bu açıklamaların ardından Emmanuel Eboue'nin Galatasaray ile anlaşmaya vardığını ve Galatasaray ile Arsenal arasındaki ufak pürüzlerin giderilmesinden sonra bu transferin resmiyet kazanacağını duyurdu.

İngiliz basını Eboue'nin transferinde Galatasaray'ın mutlu sona ulaşmak üzere olduğunu ileri sürerken; Portekiz basını ise Sporting'in Fildişili oyuncunun transferi için devreye girdiğini sütunlarına taşıdı.

Sporting'in Eboue'nin transferi için Arsenal ile görüşmelere başlandığını duyuran Portekiz basını, Sporting'in Fildişili oyuncuyu da transfer konusunda ikna ettiğini ve resmi imzaların kısa sürede atılabileceğini belirtti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları