Çinliler, Premier Lig'e de el attı

Tamamı Çinli olan grup West Bromwich Albion kulübü sahibi Jeremy Peace ile her konuda anlaştı ve kulübün yüzde 80'lik bölümü tamamı Çınli yatırımcılara satıldı.

Tamamı Çinli olan grup West Bromwich Albion kulübü sahibi Jeremy Peace ile her konuda anlaştı ve kulübün yüzde 80'lik bölümü tamamı Çınli yatırımcılara satıldı. Satın alan Çinli yatırımcılardan görüşmeleri yürüten Gouchuan Lai, West Bromwich Kulübü'nün yüzde 88'lik hissesi için 175 milyon verdiklerini açıkladı.

Çinliler, Ağustos başında ciddi teklif yaptıktan sonra West Bromwich sahibi Jeremy Pease, ilk olarak Premier Lig'den satış için olay alması işlemleri geciktirdi. Ardından finans otoritesi satın almak isteyen grup hakkında araştırma yaptıktan sonra kulübün satışında herhangi bir uygunsuzluk olmadığı anlaşıldı.

Kulübün sahibi Jeremy Pearse, sezon sonuna kadar kulübün yeni sahiplerine her konuda yardımcı olacağını açıkladı. Chien Lee liderliğinde bir diğer Çinli grup Hull City ile satın alma konusunda görüşmelere başladı.

2009 senesinde Hull City başkanlığından istifa eden Paul Daffen şu anda Hull City'yi satın almak isteyen Chien Lee'nin danışmanlığını yapıyor.

Ayrıca Championship kulüplerinden Aston Villa ve Wolves kulüplerinin sahipleri de Çinli yatırımcılar.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları