Diego Ribas bu sezon ne yaptı?

Galatasaray'ın ocak ayı transferimde gündeminde olduğu iddia edilen Wolfsburg'un yıldız oyuncusu Diego Ribas, iyi oyununa bu sezon da devam ediyor.

Galatasaray'ın transfer gündeminde olan Wolfsburg'un yıldız oyuncusu Diego Ribas, başarılı çizgisine bu sezon da devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Atletico Madrid'in ile UEFA Kupası'nı kaldıran kadroda büyük katkısı bulunan Sambacı, bu kez Bundesliga'da kalitesini gösterdi. En büyük arzusu, Şampiyonlar Ligi'nde başarılar elde etmek!

4 GOL 4 ASİST Wolfsburg'un bu sezon ligde ilk devrede oynadığı 17 maçın 16'sında ilk 11'de başlayan Diego, fileleri 4 kez sarsarken 4 de asist yapma başarısı gösterdi. Brezilyalı orta saha Almanya Kupası'nda da 3 kez forma giyerken, 2 gol atıp 2 de asist yaparak takımına önemli katkıda bulundu.

18 takımlı Bundesliga'da 19 puanla 15. sırada düşme hattına yakın bir bölgede bulunan Wolfsburg'da takımını taşıma mücadelesi veren yıldız oyuncu hâlâ dünya standardında aranan isimlerden.

Son şampiyon Borussia Dortmund'u Signal Iduna Park'ta 3-2 yendikleri mücadelede penaltıdan bir gol kaydeden Diego, oynadığı futbolla da yeşil-beyazlı ekibi taşıyan futbolcu olmuştu.

"DEVLER LİGİ'NDE OYNAMAK İSTİYORUM"

Sakatlık problemi olmayan Diego, bu sezon takımını yalnız bırakmadı. Yıldız futbolcunun transferinde belki en büyük handikap ise kulübüyle 2014 yılına kadar olan sözleşmesi...

Kısa bir süre önce Alman basınına demeç veren 27 yaşındaki Brezilyalı geçtiğimiz dönemde Felix Magath ile yaşadığı sorunlardan bahsetmek istemediğini ve yeni antrenörü Lorenz-Günther Köstner ile iyi ilişkilerinin olduğunu dile getirdi. Atletico'da başarılar kazanmasına karşılık tekrar Wolfsburg'a dönmeye ikna olduğunu belirten Diego, "Nitelikli bir oyuncu her sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ister. Porto'da, Werder Bremen ve Juventus'ta bu heyecanı yaşadım; umarım yakın zamanda tekrar Şampiyonlar Ligi'nde oynarım" diyerek Devler Ligi'nde oynama arzusunu dile getirdi.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları