Dünyanın en iyi kalecileri açıklandı

Galatasaray formasıyla harikalar yaratan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera dünyanın en iyi kalecileri sıralamasında bir basamak daha atladı.

2011 yılının en iyi kalecileri açıklandı. Galatasaray'ın Uruguaylı başarılı file bekçisi Fernando Muslera önemli isimleri geride bırakarak 6. sırada yer aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun verdiği oylarla 2011 yılının en iyi kalecileri belli oldu. Geçen sezon Galatasaray'daki performansıyla parmak ısırtan Fernando Muslera listenin altıncı sırasında yer aldı.

Uruguaylı eldivenin dünyadaki önemli kalecileri geride bırakarak altıncı sıradan girdiği listenin başında ise Real Madrid'in tecbübeli kalecisi Iker Casillas yer alıyor. 2010 yılında listede yedinci sırada bulunan Fernando Muslera bir basamak daha atlayarak altıncı sıraya yükseldi.

IFFHS'de açıklanan listede 16 kaleci yer alırken Türkiye'den Muslera dışında başka bir isim sıralamaya giremedi. Geçen sezon 39 maçta kalesinde 29 gol gören Muslera ligde bir de penaltıdan gol atmayı başarmıştı.

İŞTE O LİSTE



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları