Eboue'nin pabucu dama

Salih Dursun ve Veysel Sarı'nın transferlerinde sona gelinirken iki oyuncu ile aynı mevkide forma giyen Emmanuel Eboue'nin geleceği tartışılmaya başlandı.

WEBASLAN - Galatasaray'da transfer haberleri art arda gelirken, Kayserispor'dan Salih Dursun ve Veysel Sarı transferlerinin bitmek üzere olması sarı-kırmızılı takımdaki dengelerin değişeceğinin işaretini verdi. Spor Toto Süper Lig'de sezonun en çok gelişme gösteren sağ beklerinden olan Salih Dursun'un ve ilk 11'i zorlayacak kalitede olan Veysel Sarı'nın transferlerinde büyük aşama kaydedilmesi, Fildişili yıldız Emmanuel Eboue'nin geleceğini şüpheli hale getirdi.

ESKİ EBOUE DEĞİL

Geride bıraktığımız sezonlarda Galatasaray sağ bekinin değişilmez ismi olan Fildişili oyuncu, savunmada yaptığı hatalarla zaman zaman hayal kırıklığı yarattı. Teknik direktör Mancini, son maçlarda kontenjandan yer açmak adına başarılı oyuncuyu kadro dışında bırakmak zorunda kaldı. Form grafiğini artıran Sabri Sarıoğlu da Eboue'nin yerine tercih edildi.

BİRİ YÜKSELDİ DİĞER DÜŞTÜ

Salih Dursun'un form grafiği günbegün artarken, Eboue gözle görülür bir düş yaşadı. Kalitesi tartışılmaz olan Fildişili'nin formsuzluğu milli takım tarafından da olumsuz not olarak değerlendirildi. Dünya Kupası Elemeleri'nde forma giymeyen tecrübeli futbolcu, Dünya Kupası aday kadrosunda olup olmayacağı da tartışmalı.

Salih Dursun ise Kayserispor'da gösterdiği eforla milli takıma kadar yükselmeyi başardı. Gerek hücum bindirmeleri, gerekse savunmadaki azmi ile alkış toplayan 22 yaşındaki futbolcu Türkiye'de geleceğin sağ beki olarak görülüyor. Süper Lig'de cezalı olduğu 2 maç haricinde tüm müsabakalarda forma giyen genç oyuncunun 1 golü bulunuyor.

GELECEĞİ GÖRÜLMÜYOR

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfü Arıboğan, transfer sezonu öncesinde 6+0+4 yabancı kuralını göz önüne almaksızın transferlerine devam edecekleri yönünde bir açıklama yapsa da, yapılan transferler aksini gösteriyor. Hajrovic ve Alex Telles'e yer açmak için Nordin Amrabat ve Dany Nounkeu'yu göndermek üzere olan sarı-kırmızılı yönetimin, Salih'in olası transferinin ardından dengeyi korumak adına Fildişili oyuncuyu da bu sene olmasa bile önümüzdeki sezon gözden çıkarabileceği tahmin ediliyor.

VEYSEL CABASI

Öte yandan Galatasaray'ın Eskişehirspor'dan Veysel Sarı'nın transferinde de çok büyük aşama kaydetmesi ve takımda bu alanda yoğun bir rakabetin yaşanacak olması Eboue'nin sonunu hazırlayan gelişmeler oluyor. Roberto Mancini Şampiyonlar Ligi dolayısıyla oyuncunun bu sezon takımda kalmasını istese de önümüzdeki sezon 5+0+3 kuralının yürürlüğe girecek olması sonrasında başarılı oyuncu ile yolların ayrılması bekleniyor.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları