"Fatih Terim doğruyu buldu"

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor maçı öncesi son durumu hakkında Osman Şenher'den dikkat çeken bir yazı geldi...

Galatasaray'ın son durumu Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher değerlendirdi. İşte Osman Şenher'in köşe yazısı... (Köşe yazısınına tamımına Milliyet Gazetesi satın alarak ulaşabilirsiniz)

İşte "Terim doğruyu buldu" başlıklı köşe yazısı...

Kayserispor karşılaşması Galatasaray için belki de ligin en kritik virajıydı. Bir hafta boyunca Belhanda krizi, Türk Telekom Stadı’nın zemini ve hakem tartışmaları gündemi meşgul ederken, bunların hepsi Florya’yı strese sokmuştu.

Fatih Terim’in maç öncesi açıklamaları bütün olumsuzlukları bir anda pozitife çevirdi. Karşılaşmada ise Falcao ile Muhammed’in beraber oynaması, Yedlin ile Saracchi’nin olağanüstü performansları ve takımın kazanma hırsı Galatasaray’ı bambaşka bir yere getirdi.

Önce Falcao-Muhammed beraber oynar mı tartışmalarından başlayayım. Fatih Terim; Drogba, Burak Yılmaz ve Umut Bulut’u beraber oynatmadı mı? O sene takım şampiyon olmadı mı? Çift santrfor sahaya çıkınca, bu ligin iyi takımlarından biri olan Kayseri bilhassa ilk yarıda 11 futbolcusuyla kalesini savunmadı mı? Bu katı defansa rağmen Mustafa’nın yarattığı boşluktan Falcao harika bir vuruşla golünü atmadı mı? Ben böyle tartışmaların saçma olduğunu düşünüyorum.

İki bekin bu kadar ofansif oynarken hoca neden tek golcü ile sahaya çıkarsın takımını? Bu muazzam gol gücünü neden yarıya düşürsün? Karşılaşmaya Onyekuru ile başlayabilirdi, ama rakibi yorduktan sonra onu, Feghouli’yi ve Kerem’i oyuna alarak maçı farklı kazanıp, bilhassa ofansif olarak neler yapabileceklerini herkese göstermediler mi? Bu saatten sonra doğruyu bulmuş bir Terim’in takımın kadrosuyla daha fazla oynayacağını düşünmüyorum.

Feghouli’yi, Kerem’i, Onyekuru’yu daha çok kullanabilir. Bu hocanın tercihidir. Ama bir gerçek var ki, Galatasaray bilhassa hücum anlamında güçlü ve etkili bir takım kimliğine büründü. Kayserispor’un her atağını ilk karşılayan Gedson Fernandes oldu. O da hücumda fazla etkili olmasa da önümüzdeki haftalarda çok daha fazlasını yapabileceğinin sinyallerini vermedi mi?

Şu anda Galatasaray’da huzur var. Forma rekabeti en üst seviyede. Donk iyileşti. Çok yakında Oğulcan da bu takımın içine girecek. Ben şampiyonluk yarışında heyecanın daha da yukarılara çıkacağını ve ayrıca son haftalara Galatasaray’ın sorunsuz, keyif veren bir futbol oynayarak girdiğini düşünüyorum...

Erhan Önal’a vefasızlık
Eski futbolcu Erhan Önal’ın vefatı hepimizin canını yaktı. Erhan, Galatasaray’da kaptanlık yapmış bir isim. Aynı zamanda da kongre üyesi.

Son yolculuğuna uğurlanırken isterdim, cenazesinde kulüp yöneticileri de olsun. Ama maalesef yalnızca çelenk göndererek böyle değerli bir sporcuyu uğurlamak hoş olmadı. Eski arkadaşlarından sadece Metin Yıldız, Hayrettin Demirbaş ve Arif Kocabıyık vardı.

İyi ki UltrAslan var, iyi ki 1905 Bodrum derneği var... Hiç olmazsa onlar son yolculuğunda Erhan Önal’ı yalnız bırakmadılar. Sarı-kırmızılı atkıları, Önal’ın naaşının üzerine koyarak sevgilerini ve ona verdikleri değeri gösterdiler. Gerçekten çok üzüldüm. Yakışmadı Galatasaraylı yöneticilere kaptanlarını böyle uğurlamak...

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları