"Fenerbahçe tel tel döküldü..."

Güntekin Onay, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbi karşılaşmasını değerlendirdi.

Spor yazarı ve yorumcu Güntekin Onay, Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçını Vatan gazetesindeki köşesinde değerlendirdi. İşte Onay'ın o yazısı:

"Derbide oyunu ve skoru belirleyebilecek birçok parametre var. Bunlardan en önemlisi, psikolojik faktörler. En az oyuncu performansı ve taktik kadar maçın seyrini belirleyecek. Galatasaray bu maçı sezonu kurtarma karşılaşması olarak görüyor. Bütün gücüyle Fenerbahçe’yi yenmek ve kabus gibi giden sezonu kurtarmak için mücadele edeceklerdir.

Fenerbahçe ise Beşiktaş’ın 6 puan gerisinde olduğu için kazanmak zorunda. Bu koşullarda akla gelen ilk soru Galatasaray’ın nasıl bir performans ortaya koyacağı. Her ne kadar odaklanırsa odaklansın sarı-kırmızılı takım aylardır üst düzey bir performans ortaya koyabilmiş değil. Takım savunmasında çok ciddi sorunlar yaşıyor. Dağınık ve kırılganlar. Sadece yüksek konsantrasyon ve arzuyla bütün bunların üstesinden gelebilirler mi? Bence zor.

Tribün faktörü önemli

Galatasaray taraftarının da desteği ve tavrı sarı-kırmızılı futbolcuları etkileyecektir. Tribünler dolu ve coşkulu olursa Galatasaray için mutlaka itici bir güç olacaktır. Son birkaç aydır sadece Başakşehir maçının 2. yarısında 30 dakikalık oynanan bölüm dışında Galatasaray, performans olarak beklentilerin hep uzağında kaldı. Fenerbahçe maçında hem bireysel hem de takım halinde istediğini alabilmesi için sarı-kırmızılıların %100’le oynaması şart.

Aslan'ın zafiyeti çok

Fenerbahçe ise son 3 resmi maçta (Braga, Osmanlı, Konya) tel tel döküldü. Ancak bu kez işin ciddiyetinin farkındalar ve derbiye çok yüksek bir motivasyonla çıkacaklar. Her şeye rağmen fiziksel olarak Galatasaray’dan daha iyi durumdalar ve saha için organizasyonları çok daha iyi.

Hücumda sorunlar yaşayan Fenerbahçe, her ne kadar üretemese de Galatasaray’ın savunma zaafiyetlerinden faydalanabilecek silahlara sahip. V.Şen, Nani ve van Persie üçlüsüne orta sahadan bir ya da iki oyuncu ofansif olarak destek verirse -ki Fenerbahçe’nin yapamadığı bu- sarı-lacivertliler, Galatasaray savunmasını geçebilir.

Muslera ve Galatasaray savunmasının performansı da geçmiş maçların üstünde olmazsa, Fenerbahçe Arena’da kazanır. Bu maçı Galatasaraylı oyuncuların bireysel çizgisi belirleyecek."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları